Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tamási Áron Színház: LiliomJúnius 24-e és augusztus 11-e között zajlik a Gyulai Várszínház 55-ik évada, amelyen a Bocsárdi László által rendezett Liliom című előadással vesz részt a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. Az előadás július 30-án 20:30-kor kerül lejátszásra az erdélyi magyar színházak bemutatkozásának, az Erdélyi Hétnek a keretén belül.


Tamási Áron Színház: LiliomMolnár egyik legösszetettebb és leggyakrabban játszott műve az emberi viszonyok legalapvetőbb kérdéseit tárgyalja. Két, faluról városra költözött cselédlány keserves élettörténetét mutatja be a szerző, aki szerint nem az a legfontosabb, hogy az ember milyen véghez ér – ugyanis mindannyiunk közös vége a halál – sokkal inkább az, hogy amíg élünk, hogyan élünk, milyen döntéseket hozunk, milyen a világhoz való viszonyunk.

 


Tamási Áron Színház: LiliomA produkció bemutatásra került a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, ahol számos díjat elnyert: a fesztivál fődíját; Benedek Ágnes a legjobb női mellékszereplő díját, Vass Zsuzsanna a legígéretesebb tehetség díját, Kiss Zsuzsanna pedig az előadás jelmezvilágáért járó díjat kapta. Az előadást a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokvium közönsége, és a budapesti Thália Színház színpadán a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjének közönsége is láthatta már. 2017-ben a Színházi Kritikusok Céhe a legjobb rendezés kategóriában jelölte a Bocsárdi László által színpadra vitt produkciót.


Jegyeket a július 30-i gyulai vendégjátékra a következő linken keresztül válthatnak: https://gyulaivarszinhaz.jegy.hu/program/molnar-ferenc-liliom-92874/443981

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.