Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Cimborak Babszinhaz  - A halhatatlansagra vagyo kiralyfiA Cimborák Bábszínház a 2018/2019-es évadnyitó előadása A halhatatlanságra vágyó királyfi című népmese alapján készült bábjáték 2018. szeptember 4-én, kedden 11 órától tekinthető meg a bábszínház stúdiótermében.

 

Az előadás rendezői Vajda Zsuzsanna és Pilári Gábor, a pécsi MárkusZínház Blattner Géza-díjas bábművészei augusztus 29 - szeptember 5 között Sepsiszentgyörgyön tartózkodnak és a felújítási próbákat vezetik.

 

Cimborák Bábszínház  -  Tündérek tenyerén | fotó: Barabás ZsoltAz évad első felének célkitűzése, hogy a bábszínház repertoárjának friss előadásait minél szélesebb célközönséghez eljutassuk. A halhatatlanságra vágyó királyfi előadás mellett, a Nagy Lázár József által júniusban megrendezett Bálna Béla című tengeri történet és a Benkő Éva nevével fémjelzett Tündérek tenyerén című babaszínházi előadások szerepelnek.

 

Az adventi időszakra készülődve, november végén felújított előadásként mutatjuk be a 2014-ben Nagy Lázár József által rendezett „Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel..." című betlehemes játékot.

 

A társulat meghívást kapott a szeptember 10-16 között zajló 8. Brassói Magyar Napokra, ahol szeptember 15-én A három kismalac című bábjátékkal vendégeskedik, valamint a megye különböző településein tart bábelőadásokat az október 11-21 között szervezendő IX. Székelyföld Napokon. Szeptember 30-án, kiemelt programmal ünnepeljük a Magyar Népmese Napját, és tervezzük a december 3-i Nagy Kopeczky Kálmán Emléknapot.

 

A keddi évadnyitó előadást követően, A halhatatlanságra vágyó királyfi bábjátékot vakációs szabadelőadásoként játsszák szeptember 5-én, szerdán 18 órától és szeptember 6-án, csütörtökön 11 órától a bábszínház stúdiótermében. Jegyfoglalás a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámon lehetséges. A helyek száma korlátozott! Jegyeket váltani a helyszínen lehet, az előadások előtt fél órával. Egy jegy ára: 7 lej.

 

fotók: Barabás Zsolt

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.