Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Berde Mózsa Kör - Turulmadár Ifjúsági IrodaÚj kulturális nevelést célzó projekt kerül megvalósításra a Turulmadár Ifjúsági Iroda keretében működő Berde Mózsa Kör délutáni oktatás programban. A kulturális projekt célja a kultúra iránti érdeklődés növelése, valamint az esztétikai szépérzék és kreativitás fejlesztése a gyermekekben.

A projekt tevékenység során négy; kultúrára való nevelést célzó műhelyfoglalkozásra, valamint két tanulmányi kirándulásra kerül sor. Ide tartoznak drámapedagógiai és múzeumpedagógiai műhelyfoglalkozások, amelyet a szervezet közös partnerségben valósit meg az OSONO Színházműhely, valamint a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér szervezésében. A interaktív tevékenységek célja, a kézügyesség, a kreativitás, önkifejezés, a kulturális és művészeti ismeretek fejlesztése. A játékos drámapedagógiai csoporttevékenységek során olyan fiktív, ám valós élethelyzetekkel találkoznak a gyermekek, amelyek során tapasztalatra és tudásra tesznek szert. A drámapedagógiai tevékenység a nevelés folyamatát hangsúlyozza, amelyhez sajátos fiktív világot teremt. A múzeumpedagógiai célja a múzeumban felhalmozott anyagi és szellemi javak élményszerű tolmácsolása a pedagógia eszközeivel, valamint a múlt tárgyi és szellemi örökségét megbecsülő, a társadalmi problémák iránt érzékeny, múzeumlátogató generáció nevelése.

A két tanulmányi kirándulás célja a helyi kulturális értékek és épített örökségek megismerése, megbecsülése - köztünk múzeumok, történelmi épületek, emlékhelyek és vallási építmények látogatása. Első tanulmányi kirándulás alkalmával Sepsiszentgyörgy és környékének kulturális nevezettességei kerülnek bemutatásra, második tanulmányi út során pedig, Kézdivásárhely és környékének nevezettességeivel ismerkednek a gyermekek.

A projektbe nyolcvan - 7-13 év közötti gyermek kerül bevonásra, négy háromszéki településen, Sepsiszentgyörgyön, Kökösben, Nagyajtán és Középajtán.

A szervezet a projekt hatásaként egy célirányos, személyes élményeken és tapasztalaton alapuló kulturális és személyi fejlődést kíván elérni. Továbbá a fiatalok helyismeretével hozzájárulni a helyi identitás erősödéséhez. A helyi kulturális értékek iránti érdeklődés fenntartásához és növeléséhez. A projekt megvalósulási ideje 5 hónap, amely november hónappal zárul.

A projekt partnerei: OSONO Színházműhely és MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér.

A projekt támogatója: Román Nemzeti Kulturális Alap.

További részletek a Turulmadár Ifjúsági Iroda honlapjan

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.