Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tekerj egy jó célért! - Sepsiszentgyörgy, 20182018. szeptember 15-én, szombaton 3 óra alatt hatezer lejt gyűjtöttek a Tekerj egy jó célért résztvevői, kerékpárosok és támogatók a programcél megvalósulására.

Adatszerűen:
- 62 résztvevő, ebből 18 gyermek
- 1920 km megtett út összesen
- 6 000 lej

A legsikeresebb gyűjtő Bereczki Miklós, aki 185 lejt gyűjtött a köreivel, négy támogató bevonásával. A leghatékonyabb csapat a kézdivásárhelyi "Zarah" csapat volt, amely 1500 lejt gyűjtött a kerékpározással. A kiváló eredményeket a szervezők vásárlási utalvánnyal, ingyenes reklámlehetőséggel díjazták, a díjak támogatói: Fleckhammer Otto, a HKA elnöke valamint a HPress voltak.

Sikert arattak a közösségi programok is: 300 db. gombóc készült el, a Közösségi asztalra is kerültek finomságok, igaz, a Mediawave csapata gazdagon megpakolta az asztalt indításként, alig maradt hely a helyiek számára. Csere-bere is történt, ruhák, babák leltek új gazdára. Érezhetően új tapasztalat volt a „Hozol és eszel/viszel" szemlélet a szentgyörgyieknek, volt, aki hazalépett holmikért, amelyeket aztán elcserélt, megint voltak mások, akik a közösségi asztalra - egyéb híján - kávét hoztak a közeli kávézóból.

Összességében, egy hangulatos esemény valósult meg, eredményesen, a közösségi programrész is - kísérletként is - sikeres volt. Az eszközt az alapítvány október végéig tervezi köztéren elhelyezni, a várossal előzetes egyeztetés alapján.

Köszönet a támogatóknak és közreműködőknek: Bertis cév, Bani Market, Zarah Moden, Hpress, Fleckhammer Otto, kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, kőröspataki Nőegylet

Szervező: Háromszéki Közösségi Alapítvány
Partnerek: Mediawave Alapítvány, Győr; Alpinsport Egyesület; Zöld Nap EgyesületTovábbi részletek a Háromszéki Közösségi Alapítvány honlapján.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.