Sepsiszentgyörgy, 2019. március 28.

Közönségtalálkozó a veszprémi Vár Ucca Műhely irodalmi lap szerkesztőségével2018. szeptember 24. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár 

A veszprémi Vár Ucca Műhely irodalmi és művészeti lap szerkesztősége mutatkozik be 2018. szeptember 24-én, hétfőn 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. A folyóiratról beszélnek és alkotásaikból felolvasnak: Fenyvesi Ottó, a Vár Ucca Műhely főszerkesztője, József Attila-díjas költő, Tömöry Péter, a folyóirat szerzője, költő, rendező, akinek Sepsiszentgyörgyön indult az irodalmi pályája, Kilián László, szerkesztő, író és Varga Richárd, a folyóirat szerzője, költő, gitáros. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

A 2000-ben alapított Vár Ucca Műhely egyszerre a folytatás és a megújulás kifejezése. A kiadvány a frissülés szellemében a környék fiatal irodalmár- és kritikusnemzedékének fórumává vált. Tartalmában az alapelveken túl nagyobb hangsúlyt fektet a rockirodalom és a belőle kinőtt irodalmi irányzatok, ifjúsági szubkultúrák szövegeinek közreadására.

Szerkesztőségének ugyanakkor folyamatos törekvése, hogy a fiatal, pályakezdő irodalmárok indulását segítse, és Veszprém megye irodalmi életét, alkotóinak munkáit szélesebb körben megismertesse. Hosszú távon, a helyi bemutatókkal együtt, az irodalmi műhely szellemiségének népszerűsítésére is hangsúlyt fektet.

A közép-európai szellemiség jegyében, cserekapcsolatok által a lapot és a szerzőket Erdélyben, a Felvidéken és a Délvidéken is bemutatják, a helyi irodalmároknak a veszprémi bemutatkozás lehetőségét kínálva fel.

A programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

 

0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom