Sepsiszentgyörgy, 2019. március 28.

Michelangelo bibliai szobrai - dr. Reisinger János előadása2018. szeptember 27. | Bod Péter Megyei Könyvtár

2018. szeptember 27-én, csütörtökön 18 órakor a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termébe kerül sor dr. Reisinger János irodalomtörténész Michelangelo bibliai szobrai című előadásra.

A belépés ingyenes, a témakörre vonatkozó könyvek, folyóiratok és cd-k megtekinthetők és hozzáférhetők a helyszínen.

Új helyszínen, a Bod Péter Megyei Könyvtárban folytatódik az a sepsiszentgyörgyi, vetített képes előadássorozat, amelyet 2017 decemberétől 2018 márciusáig a Székely Nemzeti Múzeumban tartott dr. Reisinger János irodalomtörténész, A Biblia a képzőművészetben témakörbe illeszkedően.

Jeles magyar festők (Munkácsy, Csontváry, Zichy és M S Mester) művei után két nagy alkotót mutat be az előadó az európai művészettörténetből, az év végéig hátralévő rendezvényeken, Michelangelót és Rembrandtot, valamint, a sorozat utolsó két előadásán, Vörösmarty Mihály és Petőfi Sándor ismert és kevéssé ismert műveit idézi fel a hallgatóság előtt.

Az előadóról bővebben: Dr. Reisinger János magyarországi irodalomtörténész, az irodalomtudomány kandidátusa (MTA), 35 éve tart ismeretterjesztő előadásokat a Kárpát-medence különböző településein, bemutatva a magyar költészet és képzőművészet legjelesebb darabjait vagy kellőképpen nem méltányolt alkotásait. Előadásai tíz éve szerepelnek rendszeresen a Duna TV műsorán, a www.bibliacentrum.hu honlapról több száz előadása ingyenesen letölthető.
Előadásai után szívesen válaszol a közönség kérdéseire, illetve dedikálja azok tárgyához tartozó könyveit.

0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom