Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

Cimborák Bábszínház –  Magyar Népmese NapjaA Magyar Olvasótársaság által 2005-ben útjára indított Magyar Népmese Napját, idén a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház a Szórjuk a mesét! című projektjével ünnepli. A társulat Benedek Elek előtt kíván tisztelegni, születésének 159-dik évfordulóján és célja felhívni a figyelmet a népmesei örökségünkre, hiszen a mesék olyan letisztult tudás, bölcsesség őrzői, amelyek példázataikkal segítenek helyt állni, megmaradni, megerősödni és életünk bonyolult útvesztőiben a problémák fölé emelkedni.

Szeptember 30-án, vasárnap a bábszínház művészeinek tolmácsolásában A kisgömböc (Nagy Lázár József), Pirosmalac (Lanstyák Ildikó), A bolondok (Szucher Ágnes), Az ifjúság kútja (Vincze Tímea) és A bátyám lakodalma (Páll Gecse Ákos) című népmeséket hallgathatják a helyi rádiók hullámhosszain és a www.facebook.com/Cimborák oldalon. Vasárnap délután az Őszi Vásár keretében bábok segítségével A csizmadia szerencséje és A csudaállatok című meséket szórjuk minél szélesebb célközönségnek. (A Cimborák Bábszínház közleménye)

 

 

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom