Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Kaptar dokumentumfilm szemle Sepsiszentgyorgy2018. októberében – egy év kihagyás után – a Székelyföld napok keretén belül, negyedik alkalommal kerül sor a Székelyföldi Dokumentumfilm Szemlére, mely az idei évtől Kaptár-dokumentumfilm szemle néven jelentkezik.

 

A  Hargita-, Kovászna-, és Maros megye kisebb nagyobb közösségei idén újra láthatják a dokumentumfilmesek legfrissebb munkáit, ezáltal a szemle céljának megfelelően a vidéki is emberek betekintést nyerhetnek a helyi alkotók munkájába, ezáltal egy alternatív mozgóképes kultúrát kínálva nekik.

Kovászna Megyei Művelődési Központ mint a dokumentumfilm szemle szervezője, fontosnak tartja, hogy ezeket az alkotásokat olyan helyekre juttassák el, ahová kevésbé érnek el a hazai filmfesztiválok, mozik. A vidéki művelődésszervezők a benevezett filmek közül kiválaszthatják a kívánt filmeket, helyenként az alkotók jelenlétében megfelelő vetítővel, hangosítással lejátsszák azokat.

A beérkezett 30 versenyfilmből, Buglya Sándor és Péterffy András alkotta kéttagú zsűri fogja kiválasztani a három nyertes alkotást. A díjazásra 2018. október 20-án 17 órakor, a sepsiszentgyörgyi Művész moziban kerül sor, a díjnyerets film levetítésével együtt.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.