Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Prof. Dr. Mérő LászlóDr. Mérő László: A szívemre hallgassak vagy az eszemre?

Október 27-én kihagyhatatlan program várja Sepsiszentgyörgyön a lélek dolgai iránt érdeklődő közönséget, ugyanis a közkedvelt Nyitott Akadémia sorozat keretében először találkozhatunk Erdélyben az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar pszichológussal, Prof. Dr. Mérő Lászlóval.

Dr. Kádár Annamária, aki Erdélyben is meghonosította a Nyitott Akadémiát (és azóta maga is a népszerű lélektani ismeretterjesztés egyik legkedveltebb képviselője lett Magyarországon), úgy emlékszik vissza, hogy egyetemi éveiben csak két professzor előadásaira telt meg zsúfolásig az ELTE legnagyobb terme: az egyik Popper Péter volt, a másik pedig Mérő László.

A remek humoráról és izgalmas, lényeglátó gondolkodásmódjáról ismert tudós előadásairól azt szokták mondani: az okos emberek színvonalas szórakozása. Nem csoda, hogy Magyarország-szerte mindenhol vastapssal köszöni meg ezeket a közönség.
Mérő tanár úr népszerű könyvei pedig nemcsak a magyar olvasókat hódították meg, hiszen művei eddig tizenhárom nyelven jelentek meg – ezek közül a Mindenki másképp egyforma 1998-ban az Év Tudományos Könyve lett Németországban.
Dr. Mérő László sepsiszentgyörgyi előadásában azt mutatja meg nekünk, hogy valójában hogyan hozunk döntéseket – és hogyan lenne érdemes döntéseket hoznunk. Valóban észérvek alapján mérlegelünk, vagy csak hisszük ezt? Milyen szerepet játszanak egy tudatos döntésben az érzelmeink? Szabad-e a szívünkre hallgatni, vagy akkor tesszük jobban, ha inkább az eszünkre támaszkodunk? És mit tegyünk, ha egészen mást súg a szívünk, mint az eszünk? Mire törekedjünk: az elégedettségre vagy az optimumra? Mikor járunk a legjobban? Dr. Mérő László segít jól dönteni.
A számos díjjal kitüntetett matematikus-pszichológus professzor azoknak sem okoz majd csalódást, akik egy előadástól valóban sok információt és hasznos ismereteket várnak – de azoknak sem, akik szeretik az érthető megfogalmazást, az érdekes sztorikat és a jó humort, ezek ugyanis mind az erősségei közé tartoznak.
A Nyitott Akadémia helyszíni standján – sok más, pszichológiai témájú könyv mellett – meg lehet majd vásárolni Dr. Mérő László műveit is, melyeket a szerző kérésre szívesen dedikál is.

Az előadásnak október 27-én este hét órától az Unitárius templom ad otthont. Jegyek még kaphatók a Városi Szervezőirodában és online, a www.nyitottakademia.hu oldalon.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.