Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Elkezdődtek a Lüszisztraté próbái a Tamási Áron SzínházbanAz attikai komédia egyik legünnepeltebb alkotójának, Arisztophanésznak a szatírájával búcsúztatja a Tamási Áron Színház az óévet. Sardar Tagirovsky negyedik alkalommal rendez Sepsiszentgyörgyön; jellegzetes humorát a helyi közönség már ismerheti a tavaly szilveszter estéjén bemutatott Chioggiai csetepatéból, amely 2018-ban elnyerte a Színházi Kritikusok Céhének a legjobb zenés/szórakoztató előadásnak járó elismerését.

A Lüszisztraté cselekménye a peloponnészoszi háború idején zajlik. Lüszisztraté, a hősnő, az ösztönök ritkán használt, de hatásos fegyverével politizál a béke érdekében – szerelmi sztrájkot hirdet. Az athéni és a spártai asszonyok addig nem engedik be férjüket ágyukba, ameddig azok békét nem kötnek. Mit választanak a férfiak? A háborút vagy a szerelmet?

A produkciót a közönség először a 2018-as szilveszteri ünnepi előadáson tekintheti meg.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.