Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Székely Nagygyűlés - Sepsiszentgyörgy, 2018. november 16.Augusztus végi közleményünkben a Székely Nemzeti Tanács centenáriumi nagygyűlésére, Sepsiszentgyörgy főterére hívtuk a székelyeket, 2018. november 18-ára, 13 órára. „Legyen ez az emlékező nagygyűlés a székelység és a vele szolidaritást vállaló erdélyi magyar közösség olyan egységes megmozdulása, mint öt évvel ezelőtt a Székelyek Nagy Menetelése volt. Emlékezzünk együtt száz év küzdelmeire, a Székely Nemzeti Tanács alapítóira, a Székely Hadosztályra, és az ötven éve megszüntetett Magyar Autonóm Tartományra. Tekintsük át együtt az utóbbi tizenöt évet is, amely a Székely Nemzeti Tanács újjáalakulása óta telt el” - állt a közleményben.

A Székely Nagygyűlés előtt két nappal örömmel jelenthetjük ki, hogy minden nehézség ellenére sikeres esemény elé nézünk. A program szerint elfogadta meghívásunkat és beszédet mond Tőkés László, európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Szilágyi Zsolt az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Mezei János a Magyar Polgári Párt országos Választmányának elnöke. Felszólal ugyanakkor Sabin Gherman ismert transzilvanista aktivista és házigazdaként beszédet mond Izsák Balázs a Székely Nemzeti Tanács elnöke. Az eseményen közreműködik a barátosi Ferencz Ernő Fúvósegyesület zenekara, a Szekler együttes, Vesztergám Miklós tárogatóművész és Mátis Adrienn ötödik osztályos népdalénekes.

Az eseményen áttekintjük az elmúlt egy évszázad eseményeit, a székely önrendelkezési törekvések állomásait, felidézzük nagy egyéniségeink gondolatait. De arra is keressük a választ, hogy mit tehetünk mi, mai székelyek, hogy a történelmi tanulságokból merítve továbbra is többségi közösségként valósítsuk meg a szabadság intézményeit ősi szálláshelyünkön, a Székely Hazában. Ezzel üzenjük meg Bukarestnek és a nagyvilágnak: a székelyek nem mondanak le autonómiaigényükről!

Itt az alkalom, legyünk minél többen, akik személyesen kívánunk cselekedni az autonómia megvalósításáért.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
Sepsiszentgyörgy, 2018. november 16.

Székely Nagygyűlés, Sepsiszentgyörgy, 2018. november 18.

Szekely Nagygyules DSC 9394 Pano

Székely Nagygyűlés, Sepsiszentgyörgy, 2018. november 18.

Székely Nagygyűlés, Sepsiszentgyörgy, 2018. november 18.

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.