Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

M Studio: LIFT | Fotó: Barabás ZsoltIráni színházfesztiválra kapott meghívást az M Studio, a Fehér Ferenc rendezésében készült Lift – Boys will be boys c. produkciót mutatják be Tabrizban november 22-én és 23-án.
A sepsiszentgyörgyi társulat a Tabrizban megrendezésre kerülő Alef Nemzetközi Színházi Fesztiválon (Alef International Theatre Festival) lép színpadra. A fesztivál programjában november 22-én 23-án összesen három alkalommal mutatják be a Lift – Boys will be boys c. produkciót, az előadások helyszíne az Eqbal Azar Amfiteátrum lesz.

A fesztivál központi motívuma a világbéke, a meghívott előadások ezt a témát járják körül különböző nézőpontokból. A nemzetközi színházi fesztivált első alkalommal szervezik meg azzal a céllal, hogy a színház műfaján keresztül egy olyan párbeszédre nyitott tér jöhessen létre, amelynek keretében megtalálható az együttérzés és a szolidaritás közös nyelve az erőszak, az agresszió és a háború sújtotta területek és emberi csoportok iránt.

A Lift – boys will be boys c. előadás izgalmas európai színfoltja lesz a rendezvénynek. A produkcióban Fehér Ferenc koreográfus rendhagyó térhasználattal él, a három szereplő, Deák Zoltán, Szekrényes László és Veres Nagy Attila mindössze kétszer két méteres térben játssza az előadást. A kis játéktér olyan sűrített struktúrát és erőteljes dinamikát eredményez, amely egy percig sem hagyja pihenni sem a színészt, sem a nézőt. A februári bemutató óta az előadást játszották már Szerbiában, továbbá két hazai fesztiválon is: a székelyudvarhelyi 9. IFESZT-en valamint a bukaresti FestIN pe Bulevard fesztiválon. Fehér Ferenc nagysikerű rendezését 2019 tavaszán további erdélyi, magyarországi, szlovákiai és szerbiai városokban is bemutatják, ugyanis egy négy országot érintő turnét szervez majd a sepsiszentgyörgyi társulat.


Az M Studio felhívja a sepsiszentgyörgyi nézők figyelmét, hogy novemberben elmaradnak a Lift és Danse Noir előadások Sepsiszentgyörgyön, a megvásárolt jegyek visszaválthatók vagy átirathatók a decemberi dátumokra. A Danse Noir november 25. helyett december 11-én és 15-én, a Lift pedig november 23. helyett december 29-én tekinthető meg a Háromszék Táncstúdióban. Az előadásokra érvényesek a Tamási Áron Színház bérletei, helyet előjegyeztetni, jegyet vásárolni a Központi Jegyirodában (tel. 0267-312104), valamint a www.biletmaster.ro oldalon lehet.

Fotó: Barabás Zsolt

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.