Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Élő történeteink- playback színházi előadás2018. december 1. | Helyszín: Árkosi Kulturális Központ
A Panta Rhei Egyesület szervezésében, Élő történeteink címmel, egy visszajátszó (playback) színházi előadásra kerül sor az Árkosi Kulturális Központba (Olt utca 6 szám, Bastion Ház), 2018. december 1-én 18 órától.

Az eseményen a playback színházat, mint műfajt kívánják népszerűsíteni, kiemelvea a közösségépítő szerepét, hatását.

A Playback-színház az improvizációs színház olyan formája, amely az interaktivitást, a történetmesélést állítja a színházi előadás középpontjába.

Nincs előre megírt forgatókönyv, a színészek a nézők érzéseit, hangulatait, történeteit játszák vissza (ezért a playback) improvizatív módon.
A nézők és a színészek közötti kapcsolatot a játékmester segíti és az egész folyamatot improvizációs zenei aláfestés támogatja.
Az előadáson a mesélő 4 különböző módon fogja viszontlátni, mintegy tükröződésként, a történetét.
A színészek megmutatják, ezt kíséri a zene, a vers és a képzőművészeti alkotás.
Minden alkotás a nézők által mesélt történet alapján születik, a pillanat inspirációjából.

A színpadon a Nyitókör KEPSZI és a Sepsi Playback Társulat színészei fognak érzéseket, hangulatokat, történeteket visszajátszani, a zenei impro Albert Nagy Örs jazz-zenész előadásában fog megszólalni, a vizuális rögzítés Maróti Dénes grafikusművész, a haikuk Pusztai Emese Noémi pillanatnyi ihletettségéből fognak megszületni.

A rendezvény az Élő történeteink- közösségfejlesztés playback- színházzal projekt keretén belűl valósúl meg a Bethlen Gábor Alap támogatásával.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.