Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Lovas öltözet és viselettörténeti kamarakiállítás a Lábas Házban2018. november 26. | Helyszín: Lábas Ház

A Balassi Intézet - Magyarország Kulturális Központja, Sepsiszentgyörgy szervezésében, 2018. november 26-án 16 órától a Lábas Házban kerül sor, a Lovas öltözet és viselettörténeti kamarakiállítás megnyitójára.

 

A kiállítást megnyitja Szebeni Zsuzsa színháztörténész, a Balassi Intézet vezetője és Nagy Zoltán történész, a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal Tanügy és Kultúra iroda vezetője.

A lovak és az elegancia fogalma már évszázadok óta összefonódik, hiszen a régmúltban is fess huszárok, később elegánsan öltözött dámák ültek a nyeregbe. A lóversenyek közönsége pedig mindig is ízléses és exkluzív ruhakölteményekben szurkolt a lelátókon, így volt ez régen és napjainkban is. Ki a rejtélyes Mrs. Hayes, hogy is néz ki az a bizonyos szoknya? Milyen öltözködési szabályoknak tett és tesz eleget a mindenkori lovas? A lovas öltözet fortélyairól és különlegességeiről ad választ és ízelítőt a viselettörténeti kamarakiállítás.

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.