Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Nightlosers koncert Sepsiszentgyörgyön2018. november 30. | Helyszín: Szimpla

A Szimpla kert ad otthont 2018. november 30-án, pénteken 20 órától a kolozsvári Nightlosers zenekar koncertjének, melyet a Közösségért Egyesület (Asociația Pentru Comunitate) az ECOU ifjúsági egyesülettel partnerségben szervez.

A közös értékek fontosságát hangsúlyozza centenáriumi rendezvényével a Közösségért Egyesület.

 „A centenáriumi évben, Románia 100 éves fennmaradásának évfordulóján figyelembe kell venni az etnikai kisebbségeknek a helyi kultúrához való hozzájárulását is, különösen Erdélyben, ahol a magyarok, románok és a romák egyaránt fontos szerepet játszottak a történelem alakulásában” - vallják a szervezők. Ebből a gondolatból kiindulva esett a választás egy olyan esemény megszervezésére, melynek középpontjában egy különleges meghívott, az „erdélyi blues”-t játszó Nightlosers zenekar áll.

Erdély szépsége és varázsa a térség egyedülálló kulturális keverékében rejlik, amely több multikulturális projekt által is bemutatásra került, a szervezők elmondása szerint az egyik legérdekesebb ilyen példa a Nightlosers zenekar által teremtett világ, amely az erdélyi blues egyedi mintája. A zenekar országos szinten, de külföldön is híressé vált, rendkívül sokszínű közönséget hódítva meg, mind az életkor, mind az etnikai hovatartozás, mind a zenei preferenciák tekintetében.

„Nagyon örülünk, hogy visszatérhetünk Sepsiszentgyörgyre! Legutóbb 2015-ben játszottunk a városnapokon. Mindig jól éreztük magunkat itt, hiszen nagyon sok rajongónk van, november 30-ra pedig fergeteges koncertet ígérünk nektek!” - nyilatkozta Claudiu Purcarin, a Nightlosers zenésze.

A program támogatója Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa. A pénteken 20 órától kezdődő koncert 15 lejes belépőiből gyűjtött összeget a Közösségért Egyesület az Andrei Mureșanu Színház Despre oameni și cartofi című előadásában bemutatott roma gyermekek segítésére szánja. „Romániának előre kellene lépnie, úgy nézve erre az ünnepre mint egy kezdő pillanatra, ahonnan egy pozitív változás irányába indulhatunk el. A különböző etnikumokra való odafigyeléssel próbáljuk mi ezt hangsúlyozni” - vallja Sánta Daniel, a Közösségért Egyesület vezetője, az elmondottakhoz hozzátéve: „Populizmus és zászló-invázió nélkül kívánunk ünnepelni, úgy érezve jól magunkat együtt, ahogyan vagyunk”.

Hasonlóképpen üzen a Sepsiszentgyörgy és környékieknek az ünnepi koncertnek otthont adó Szimpla vezetője, Józsi Győző is „Határozottan meg vagyok győződve arról, hogy ez az esemény nagyon vagány lesz. Fel fogjuk pörgetni a várost!”.

Jegyeket elővételben a Szimpla bárjánál (1 December 1918 utca, 37 szám), valamint a szintén rendezvénypartner Observatorul de Covasna (Gábor Áron utca, 2/G - Mihály Vitéz tér) szerkesztőségében lehet váltani.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.