Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Székely Nemzeti Tanács – Fernand  de Varenness, ENSZ kisebbségügyi különmegbízottFerencz Csaba, a Székely Nemzeti Tanács tájékoztatási alelnöke, valamint László György jegyző a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetségének elnöke, Bodó Barna és Hantz Péter tudományos kutató meghívására csütörtökön Marosvásárhelyen találkozott Fernand de Varennessel, az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) kisebbségügyi különmegbízottjával.

A magas rangú diplomatát tájékoztatták a Székely Nemzeti Tanács másfél évtizedes munkájáról, célkitűzéseiről, s nyomatékosan felhívták a figyelmét a székelységet ért súlyos jogsérelmekre, különös tekintettel Románia uniós csatlakozása után. A találkozón dokumentációs anyagokat adtak át, s hangsúlyozták, hogy a székelység jogfosztottságának orvoslására egyetlen megoldás a területi autonómia.

A Székely Nemzeti Tanács sajtószolgálata

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.