Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Frontátvonulás – Pásztor Márk önálló Cseh Tamás-estje2018. december 14. | Helyszín: Tamási Áron Színház, Kamaraterem

Cseh Tamás Frontátvonulás című albuma szolgált inspirációs forrásként Pásztor Márk önálló Cseh Tamás-estjéhez, amely december 14-én Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel.

Pásztor Márk a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész szakának mesteris hallgatója, aki fellépésein a két szenvedélyét, a színházat és a zenét ötvözi. A fiatal zenész Valamik című lemezét már bemutatta, Erdély- és Magyarország-szerte pedig többször koncertezett saját szerzeményeivel is. Pásztor Márk koncertjein egyetlen gitárral áll a közönség elé – ahogy azt Cseh Tamás tette. Önálló Cseh Tamás-estje elődje ötödik nagylemezének, a Frontátvonulásnak az adaptációja. Az 1979-es lemez különlegessége a korábbi albumokhoz képest, hogy egy összefüggő történetet, Vízi Miklós és Ecsédi Tamás történetét meséli el. A két ismerős a pályaudvaron szeretne felszállni egy vonatra és elutazni, ám a vonatok egyetlen irányba sem közlekednek. A fiatal alkotó nem véletlenül választja vezérszóként a Frontátvonulást: hiszen a szabadságvágy mindig aktuális, Cseh Tamás dalaihoz hasonlóan.

A Tamási Áron Színház kiemelt alkotóként tartja számon Cseh Tamást. 2017-ben Gajzágó Zsuzsának és a színház színészeinek a kezdeményezésére született meg a Rajtammaradt télikabát című, a vers és a színház műfaja között elhelyezkedő Cseh Tamás-előadóest.
Pásztor Márk Cseh Tamás-estjét december 14-én 19 órától tekintheti meg a közönség a Tamási Áron Színház Kamaratermében, jegyek a Központi Jegyirodában és a biletmaster.ro oldalon válthatóak rá.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.