Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A Mohos Fotóklub éves tárlata a Köntés Galériában2018. december 20. | Helyszín: Köntés Galéria

A Mohos Fotóklub éves tárlatának megnyitójára 2018. december 20-án, csütörtökön 18 órakor kerül sor a sepsiszentgyörgyi Köntés Galériában.

Kiállítanak: Bartha Erika, Bende Helga, Csata Zoltán, Demeter Hunor, Ferencz Irén, Gál Zsolt, Grigorescu Tünde, Hlavathy Károly, Holinka Levente, Klárik Lóránd, Márkodi Vera, Márkodi Ernő, Márton Ildikó Antónia, Pál Antal, Palkó-Gyöngyösi Tibor, Paszjár Marianna, Sólyom Ernő, Steigerwald Tibor, Szép Ábel, Sztojka Csaba, Tóth Mónika, Udvardi Jenő, Váncsa Sándor, Vandra Attila, Varga Csaba, Vargyasi Levente.


A 2018-as éves kiállításával jelentkezik a MOHOS. Az idén 31 éves a klub, és ezáltal a városban még működő legidősebb fotóklub lettünk. 42 tagot jegyzünk, akik közül több mint 30 fotós aktívan vesz részt a klub életében (megbeszélések, rendezvények, kiállítások, stb). Az elmúlt pár évben, létszámban látványosan gyarapodtunk, újjászülettünk, megerősödtünk, jobbak lettünk. Október elsejétől a város visszavette tőlünk a Lábas Házban általa biztosított székhelyünket, visszafogva ezzel ezt a lendületet.

Jelen kiállításunk anyagát 26 klubtársunk munkáiból válogattuk össze. Mint mindig, most is szerzők szerinti csoportosításba kerültek falra a képek. Nem zsűriztük a képeket, mindig a szerző döntött a kiállított munkái fölött , mert így a kiállítás egy klubon belüli egyéni megmérettetés is lehet. Élő közösség a miénk, nem egy virtuális csoport a facebook-on. A klubban lehetőségünk van arra, hogy találkozzunk a fotográfiával, a vizuális művészetek e különleges műfajával. Összetartó és összetartozó alkotó csoport vagyunk.

Célunk: teret teremteni az egyéni kibontakozásnak, elsajátítani a látás és a láttatás művészetét, örömét. Számunkra a klub szakmai fórumot, barátságokat és hovatartozást jelent. Ezt a csapatot mindig a fotográfia iránti érdeklődés, a tanulási kedv, a megbeszélések és viták, a kialakult barátságok tartották össze.

Munkánk eredményeként idővel, letisztultak a képeink és több lett a „többet mondó” kép a falon. A szerzőnkénti összeállításokban „arcokkal” és arculatokkal találkozhat a néző. Igyekszünk a tartalmi fotógráfi a irányába terelni tudásunkat. Nem mindig és nem minden művészet, amit alkotunk. Felfedezni az egyszerűségükben nagyszerű részleteket, rátalálni a formai harmóniák világára, rögzíteni a természet és az élet soha vissza nem térő pillanatait, képbe írni gondolati telítettségű esszét, … ez lenne a cél.

Hlavathy Károly,
A MOHOS fotóklub elnöke

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.