Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

TASz Ibusar foto Barabas Zsolt2018. január 25. | Helyszín: Kamaraterem

A Tamási Áron Színház felújítja Benedek Ágnes Ibusár-megállóhely című egyéni előadását. Az előadás magját képező szöveget a posztmodern magyar irodalom nyelvművésze, a leginkább verseiből és elbeszéléseiből ismert Parti Nagy Lajos írta.

A kilencvenes években jelent meg a szerző Ibusár – Mauzóleum című, két színdarabot tartalmazó kötete. Mindkét mű a kisember tehetetlenségét, kiszolgáltatottságát tematizálja. A Parti Nagy-oeuvre visszatérő alakja, Sárbogárdi Jolán, az Ibusár-megállóhely forgalmistalánya, aki a menetjegyiroda magányában fényes karrierről ábrándozik: operetteket ír. A színházak rendszeresen visszautasítják műveit, ezért egy este Jolán úgy dönt, hogy a hangosbemondóban előadja művét. A huszerett aktualitását nem Jolán álma, hanem a körülmények és a vágyak, a képességek és az ábrándok közötti szakadék pontos érzékeltetése adja. A Darvas Ferenc által szerzett zenét Kelemen István kíséri hegedűn.

A felújított előadás január 25-én 19 órától lesz látható a Kamarateremben. Jegyek kaphatók a Központi Jegyirodában, illetve a www.biletmaster.ro weboldalon.

Fotó Barabás Zsolt

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.