Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Két szimfonikus koncertet ad a Margaret Island2019. január 23. | Helyszín: Tamási Áron Színház

A nagy érdeklődésnek köszönhetően az előadók és a szervezők közösen úgy döntöttek,  január 23-án két szimfonikus koncertre kerül sor a Margaret Island és a Heureka Pop Orchestra előadásában a Tamási Áron Színház nagytermében. Az első koncert 19 órától, a ráadás pedig 21 órától lesz.

Erdélyben először Sepsiszentgyörgyön két alkalommal is közösen lépnek színpadra a Margaret Island és a Heureka Pop Orchestra. A szimfonikus koncert során a Margaret Island korábbi ismert dalaikból és a legfrissebb, III. albumuk szerzeményeiből kaphat egyedi válogatást a közönség. A Margaret Island az egyik legsikeresebb zenekar a magyarországi és határon túli könnyűzenei palettán. Az Eső című daluk 2016-os megjelenését követően hamar állandó színfoltjává váltak a kluboknak és a rádiós toplistáknak. Olyan slágerek szerzői, mint a Hóvirág, a Veled minden vagy a Legszebb szavak. A 2018 szeptemberében kiadott harmadik nagylemezükön közreműködött JumoDaddy, Monkeyneck, Áron Andris ‘Apey’, valamint Hujber Szabolcs dalszövegíró és Kemény Zsófi slammer-költő, de helyet kapott egy Gerendás Péter–Bródy János dalfeldolgozás is.

A pozitív és elgondolkodtató üzenetekkel tűzdelt popzenét játszó zenekar az akusztikus folk-poptól indulva új lemezén újfajta hangzásokkal, új hangszerekkel is probálkozik. A számos díjjal kitüntetett csapat a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz.

A Heureka Pop Orchestra olyan kiváló művészekből áll, akik Magyarország legnívósabb szimfonikus zenekaraiban (pl. Budafoki Dohnányi Zenekar, Nemzeti Filharmonikusok, Óbudai Danubia Zenekar vagy Budapest Jazz Orchestra) is játszanak. A tagok nagyon jól kitalált koncepciót képviselnek, ahol a populáris műfajok nagyon szépen ötvöződnek a klasszikus, komoly, kortárs zenével és nem csak. Megalakulásuk óta több popzenei formáció dalainak szimfonikus áthangszereléséhez, megszólalásához is hozzájárultak.

A Margaret Island és a Heureka Pop Orchestra hangversenyére a jegyek a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1-es szám) és a biletmaster.ro oldalon kaphatóak. A kedvezményes jegyek diákok és nyugdíjasok számára 25 lejbe, a teljes árú jegy pedig 50 lejbe kerül.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.