Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

M Studio: Wa ll - fotó Bobál Katalin2019. február 9. |  Helyszín: Háromszék Táncstúdió

Az M Studio, a Frenák Pál Társulat és a Trafó Kortárs Művészetek Háza koprodukciójában készült W_all című előadást február 9-én, szombaton 19 órától lehet megtekinteni a Háromszék Táncstúdióban.

A táncelőadás, amelynek rendező-koreográfusa, a koncepció és szcenika megalkotója Frenák Pál, az évadban utoljára látható Sepsiszentgyörgyön. Az előadásra érvényesek a Tamási Áron Színház bérletei, jegyek a központi jegyirodában (telefon: 0267 312 104) és a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

M Studio: Wa ll - fotó Bobál KatalinA W_all vizsgálja a mai aktuális feszült világot, mégsem egy kórképet rajzol direkt módon, hanem egy asszociatív, gondolkodásra serkentő, színes univerzumot tár fel, melyben minduntalan a józan emberi gondolkodás magját kutatja. Az előadás ehhez eszközként tudatosan használ fel klisészerű képeket, filmszerű bevillanásokat, sport-utalásokat egyfajta progresszív cinema-koreográfiai síkra húzva a különböző részeket. Miközben a falak által megidézett történelmi örökség indirekt módon jelenik meg, a konkrét idézetektől elemelkedve az előadás az ezek mögött működő emberi, lelki folyamatokban rejlő azonosságra fókuszál. „Frenák általában nem kíméli a nézőt. Olyan, mint a jó sebész, gyakran sebeket vág, bizony akár tapicskol, matat bennük, de aztán igyekszik bevarrni, gyógyítani. Festői színpadi képei, rafináltan látványos világítási effektusai, melyekkel fantasztikusan tud testeket kiemelni a térből, vagy akár a pillanat tört része alatt el is tüntetni, felkavaróak ugyanúgy tudnak lenni, mint engesztelőek.” – fogalmaz Bóta Gábor kritikus az előadás budapesti premierje kapcsán.

A táncelőadás rendező-koreográfusa, a koncepció és szcenika megalkotója Frenák Pál. A zenét Gryllus Ábris és Farkas Miklós, a fénytechnikát Marton János, a hangtechnikát Hajas Attila jegyzi, az alpintechnikában pedig Zoltai György és Lengyel László működtek közre. A produkció létrejöttét a Romániai Nemzeti Kulturális Alap (AFCN – Administrația Fondului Cultural Național) a Bethlen Gábor Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Fotók: Bobál Katalin

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.