Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

37. Fadjr Nemzetközi Színházi FesztiválTeheránban, Irán legnagyobb nemzetközi színházi fesztiválján lép színpadra az M Studio február 17-21. között a Lift c. előadással.

2019. február 11-23. között Irán fővárosa 37. alkalommal ad otthont a Fadjr Nemzetközi Színházi Fesztiválnak.

Az Iráni Előadóművészeti Központ (Dramatic Arts Center of Iran) által szervezett fesztivál Irán legnagyobb színházi eseménye. A hazai előadások mellett a fesztivál nemzetközi szekciója idén a következő országokból mutat be produkciókat: Finnország, Németország, Norvégia, Belgium, Franciaország, Libanon, Grúzia, Szíria, Azerbajdzsán, Magyarország és Románia.

M Studio - Lift,  fotó Barabás ZsoltA sepsiszentgyörgyi M Studio a Fehér Ferenc rendezésében készült Lift – boys will be boys c. előadással kapott meghívást a fesztiválra. A meghívás a tabrizi Alef Nemzetközi Fesztiválon való részvétel következtében történt, ahol tavaly novemberben a produkció elnyerte a legjobb rendezésnek járó díjat. Teheránban az előadást kétszer játsszák, február 18-án és 19-én, a Molavi Hall-ban.

A közel-keleti turné előtt újra műsorra tűzik az M Studio, a Frenák Pál Társulat és a Trafó Kortárs Művészetek Háza koprodukciójában készült W_all c. táncelőadást. A produkciót február 9-én Sepsiszentgyörgyön, 13-án és 14-én pedig Budapesten, a Trafó Kortárs Művészetek Házában játsszák. A budapesti előadásra már minden jegy elkelt, de Sepsiszentgyörgyön még lehet jegyeket váltani a Központi Jegyirodában (tel. 0267-312104) és a www.biletmaster.ro oldalon, illetve érvényesek a Tamási Áron Színház bérletei is.

Fotó Barabás Zsolt

 

 

A 37. Fadjr Nemzetközi Színházi Fesztiválról bővebben:
https://www.tehrantimes.com/news/432701/Troupes-from-12-countries-to-attend-Fajr-theater-festival
A Lift – Boys will be boys c. előadásról bővebben: https://www.m-studio.ro/hu/lift-.html
A W_all c. előadásról bővebben: https://www.m-studio.ro/hu/w-all.html

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.