Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Sepsiszentgyörgy, Tamási Áron SzínházSam neve lengyelül annyit tesz: egyedül. A kortárs lengyel drámairodalom egyik legfrissebb darabja két válófélben lévő szülő kamasz fiának az útkeresését követi végig. A Bocsárdi László rendezte előadásnak márciusban kettős bemutatója lesz: Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen is láthatja majd a közönség.

Az előadás egy koprodukció a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház alkotói és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős színésznövendékei között. A rendező és az egyetem közötti együttműködésnek hagyománya van, hiszen a rendezőnek és az intézmény diákjainak már három sikeres bemutatója volt: Az ember, az állat és az erény; Két lengyel darab és a Halál.

A Sam, avagy felkészülés a családi életre az Alice című produkcióhoz hasonlóan a kamaszkori útkeresést és kísérletezést tematizálja. A folyton megújuló lengyel dráma sikerének a kulcsa az, hogy kendőzetlenül beszél azokról az aktualitás problémákról, amelyeket a hétköznapokban kényelemből kikerülünk.

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.