Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

FarsangFarka - Háromszék TáncegyüttesA tavasz első havában a Háromszék Táncegyüttes programja újra felélénkül, hiszen az év eleji pörgő eseménysorok folytatásaként, továbbra is teljes lendülettel játssza előadásait. Március 5-7. közt farsangbúcsúztató eseménysorra készülnek, később turnéra indul a Vágják az erdei utat… című produkció, nem utolsó sorban az újonnan bemutatott gyerekelőadást is műsorra tűzik.

 

 

Farsangot búcsúztat a társulat

A hónap első napjaiban farsangot búcsúztató, összehangolt programkínálattal várja nézőit a Háromszék Táncegyüttes. Idén is megszervezik például a már hagyományossá vált Farsangi Táncházat, amelyre ez alkalommal március 5-én, kedd este 8 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdióban. Emlékeztetik ugyanakkor az érdeklődőket, hogy a 2019-es évvel kezdődően nem csak tánc-, hanem énekoktatással is készülnek a társulat tagjai, nem utolsó sorban kötelezővé vált a cserecipő alkalmazása. Az ünnepi táncház éjszaka 1 óráig tart, illetve ez alkalommal is a Heveder zenekar és a Folker együttes muzsikál majd.

Fotók: Ádám Gyula

A FarsangFarka névre keresztelt ünnepi programkínálat második részeként a Vágják az erdei utat… című folklórelőadását tűzi műsorra az intézmény. Így az Ivácson László rendezte produkciót március 6-án és 7-én összesen három alkalommal nézhetik meg a sepsiszentgyörgyiek:

 • március 6., szerda, 19 óra – Háromszék Táncstúdió
 • március 7., csütörtök, 11 és 14 óra – Háromszék Táncstúdió

A március 6-i előadásra a Központi Jegyirodában vásárolhatók jegyek, hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra között, pénteken 11 és 13 óra között (telefonszám: 0267-312104), valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.

Turnéra indul a Vágják az erdei utat… című folklórműsor

2019. március 15-én, péntek este 19 órától Budapesten, a Magyarság Házában lép fel a Háromszék Táncegyüttes a Vágják az erdei utat... című folklórelőadásával. Az Ivácson László által rendezett produkciót a nemzeti ünnep alkalmából láthatják az érdeklődők. A budapesti fellépés egy nagyobb turné részeként emelkedik ki a programból, hiszen március 11. és 17. között összesen három erdélyi, valamint három magyarországi nagyvárosba is ellátogat a társulat.

A Háromszék Táncegyüttes legutóbbi folklórelőadása keserű-édes emlékezés, egy olyan táncos-zenés barangolás, amelyben a gyergyói, a küküllő-menti, a sajó-menti és az észak-mezőségi tájegységek magyar, román, illetve cigány népzene és néptánc világába utaztatják a nézőt – száz évet vissza az időben.

 • március 11., hétfő, 19 óra – Marosvásárhely, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
 • március 12., kedd, 19 óra – Kolozsvár, Kolozsvári Magyar Opera
 • március 14., csütörtök, 19:30 – Cegléd, Kossuth Művelődési Központ
 • március 15., péntek, 19 óra – Budapest, Magyarság Háza
 • március 16., szombat, 19 óra – Hódmezővásárhely, Bessenyei Ferenc Művelődési Központ
 • március 17., vasárnap, 19 óra – Temesvár, Diákház

Fontos, hogy a már említett erdélyi és magyarországi turnét követően, március utolsó hetében Székelykeresztúrra és Gyergyószentmiklósra is ellátogat a Háromszék Táncegyüttes. Így március 26-án, 19 órától a székelykeresztúri Művelődési Házban, illetve március 27-én, szintén 19 órától a gyergyószentmiklósi Művelődési Központban is látható lesz az Ivácson László rendezte folklórelőadás.

Haromszek Tancegyuttes Vilaghiru RedeverVilághírű Redever márciusban

A február végi bemutatót követően a Háromszék Táncegyüttes március folyamán összesen hat alkalommal játssza legújabb gyerekelőadását. A Molnár Szabolcs, Fazakas Misi és László Csaba által színpadra vitt táncjáték a következő program szerint lesz látható Sepsiszentgyörgyön:

 • március 1., péntek, 10 és 12 óra – Háromszék Táncstúdió
 • március 21., csütörtök, 10 és 12 óra – Háromszék Táncstúdió
 • március 22., péntek, 10 és 12 óra – Háromszék Táncstúdió

Fotók: Ádám Gyula

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.