Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Háromszék Táncegyüttes - Vágják az erdei utat2019. március 15-én, péntek este 19 órától Budapesten, a Magyarság Házában lép fel a Háromszék Táncegyüttes a Vágják az erdei utat... című folklórelőadásával. Az Ivácson László által rendezett produkciót a nemzeti ünnep alkalmából láthatják az érdeklődők. A budapesti fellépés egy nagyobb turné részeként emelkedik ki a programból, hiszen március 11. és 17. között összesen három erdélyi, valamint három magyarországi nagyvárosba is ellátogat a társulat.

 

 

 


Fotók Melles Endre

A Háromszék Táncegyüttes legutóbbi folklórelőadása keserű-édes emlékezés, egy olyan táncos-zenés barangolás, amelyben a gyergyói, a küküllő-menti, a sajó-menti és az észak-mezőségi tájegységek magyar, román, illetve cigány népzene és néptánc világába utaztatják a nézőt – száz évet vissza az időben.

Koreográfusok: Farkas Tamás m.v., Farkas Ágnes m.v., Kádár Ignác m.v.,
Nagypál Anett m.v., Tekeres Gizella, Melles Endre
Zenei szerkesztő: Fazakas Levente
Népdalok, ének: Erőss Judit
Zenekar: Fazakas Levente, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna György
A rendező munkatársai, tánckari asszisztensek: Tekeres Gizella, Melles Endre

Rendező-koreográfus: Ivácson László

Tánckar: Ádám Júlia, Gere Csaba, Gidró Roland, Keresztes Gabriella, Kiss Adorján, Kocsis Lilla-Tünde, Lukács Réka, Lukács Tamás, Márton Csaba, Melles Endre, Pável Hunor-Mihály, Pilinger Mónika, Podholiczky Rebeka Ráhel, Portik Norbert, Székely Edina-Emőke, Szvinyuk Sándor, Ürmösi-Incze Mária-Terézia, Törő Bence, Váradi Ágnes, Virág Imola

* * *

A turné állomásai:

  • március 11., hétfő, 19 óra – Marosvásárhely, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
  • március 12., kedd, 19 óra – Kolozsvár, Kolozsvári Magyar Opera
  • március 14., csütörtök, 19:30 – Cegléd, Kossuth Művelődési Központ
  • március 15., péntek, 19 óra – Budapest, Magyarság Háza
  • március 16., szombat, 19 óra – Hódmezővásárhely, Bessenyei Ferenc Művelődési Központ
  • március 17., vasárnap, 19 óra – Temesvár, Diákház

A már említett erdélyi és magyarországi turnét követően, március utolsó hetében Székelykeresztúrra és Gyergyószentmiklósra is ellátogat a Háromszék Táncegyüttes. Így március 26-án, 19 órától a székelykeresztúri Művelődési Házban, illetve március 27-én, szintén 19 órától a gyergyószentmiklósi Művelődési Központban is látható lesz az Ivácson László rendezte folklórelőadás.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.