Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Sepsiszentgyörgyön a Közép-Európa TáncszínházAz M Studio meghívására két előadással érkezik április 14-15. között Sepsiszentgyörgyre Magyarország legrégebbi, jelenleg is egyik leginnovatívabb táncszínháza, a vendégjátékoknak a Háromszék Táncstúdió ad otthont.
A Közép-Európa Táncszínház április 14-én, vasárnap 19 órától a Mészáros Máté rendezésében készült InsoundOut c. produkciót, április 15-én hétfőn 19 órától pedig az Eryk Makohon által rendezett Poly c. előadást játssza a sepsiszentgyörgyi közönségnek.

A vendégjátékok megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Bethlen Gábor Alap és Budapest Főváros Önkormányzata támogatja. Az előadásokra érvényesek a Tamási Áron Színház bérletei, jegyek elővételben a Központi Jegyirodában és a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

Közép-Európa Táncszínház - Poly | fotó: Dusa GáborInsoundOut

2019. április 14. (vasárnap), 19 óra - Háromszék Táncstúdió ('35)
Előadó: Mádi László
Koreográfus: Mészáros Máté

Mádi László életében már gyermekkora óta nagy szerepet játszik a tánc. Most mégis egy másik médiumon, a zenén keresztül közelíti meg a koreográfia azt a fejlődéstörténetet, ami meghatározza őt ma táncosként. Az előadás mozgástere egy asztal lapja, melyen a kifejezés eszközei, a táncművész hangszerei helyezkednek el, a mozdulatok üzenetét pedig a zene közvetíti a nézők felé. Az előadás a nézőkben születik meg, akik ezúttal nem a szemükkel, hanem a fülükkel és teljes jelenlétükkel fogadják be a hangzó-mozgó koreográfiát, ahová résztvevőként maguk is meghívást kapnak. Mészáros Máté koreográfiája sokkal inkább egy ünneppé fokozódott közös élmény, mintsem szigorúan vett táncelőadás.

Mészáros Máté a Táncművészeti Főiskola elvégzése után a Szegedi Kortárs Balett tagja lett, majd külföldre ment, ahol olyan világhírű koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Ohad Naharin, Wim Vandekeybus, Sharon Eyal, Amanda Miller, Roberto Galvan, Myriam Naisy, Robin Orlin. 6 évig volt a belga fizikai színház, az Ultima Vez társulatának tagja, jelenleg szabadúszó alkotóként és meghívott koreográfusként dolgozik.

Online jegyek: https://www.biletmaster.ro/ron/Event/43001733/InsoundOut

Közép-Európa Táncszínház - Poly | fotó: Dusa GáborPoly

2019. április 15. (hétfő), 19 óra - Háromszék Táncstúdió
Előadják a Közép-Európa Táncszínház táncművészei
Koreográfus: Eryk Makohon

A Közép-Európa Táncszínház Poly c. darabja Eryk Makohon - a Cracow Dance Theatre alapítója, igazgatójának koreográfiája. Eryk koreográfiáját a párkapcsolat építésében létrejött változások ihlették. Izgalmas és bonyodalmas, már-már átláthatatlan, mégis matematikai pontossággal leképezhető, viszony-kavalkád adja a mű kiindulópontját. A szituációkat a társadalmilag kódolt, és a táncszínpadon karakterisztikusan felerősített viselkedésformák szerkesztik, a maguk féktelen szabadságával, és ugyanakkor a viselkedés-protokoll megkerülhetetlen kódjaival.

Eryk Makohon – a Cracow Dance Theatre alapítója, igazgatója, koreográfusa. Állandó tanár a krakkói Ludwik Solski State Drama School-nál a Táncszínház Tanszéken ahol lengyel tánctechnikát, kortárs és modern táncot, táncszínházi formulákat oktat. Táncosként először Krakkóban, majd Sziléziában, a Silesian Dance Theatre-ben dolgozott. Már a kezdetektől saját csoportot vezetett, mely néhány év után alakult át a ma Cracow Dance Theatre néven működő intézménnyé, mely jelenleg a legaktívabb és ismertebb táncszínház Lengyelországban. A Közép-Európa Táncszínház az első magyar társulat, akivel dolgozik.

Online jegyek: https://www.biletmaster.ro/ron/Event/43001734/Poly

(közlemény, fotók: Dusa Gábor, Közép-Európa Táncszínház)

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.