Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tamási Áron Színház - Rajtammaradt télikabát - fotó Barabás ZsoltA Tamási Áron Színház Rajtammaradt télikabát című Cseh Tamás estje is vendégszerepel a budapesti Thália Színházban rendezett Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén. Az ötnapos rendezvényen összesen nyolc kortárs és klasszikus produkciót láthat majd a közönség.


A vers és a színház műfaja között elhelyezkedő előadóest Gajzágó Zsuzsa (ének) kezdeményezésére Simó Lakatos Barna (gitár), Katona Dávid (gitár) és Ráduly Zsófia (hegedű) közreműködésével jött létre és április 12-én, pénteken 19:30-tól lesz megtekinthető a budapesti Thália Színházban.

Nem te vagy a fontos, hanem a dal.” – így biztatta Cseh Tamást minden fellépése előtt Bereményi Géza. Gajzágó Zsuzsa is ebből a gondolatból indult ki: „(Cseh Tamás és Bereményi Géza) tiszteletben tartották a művész médium-természetét, azt, hogy nem a személy a lényeg, hanem az, hogy valamit átenged magán. Olyannyira, hogy mikor megírták a dalokat, megegyeztek abban, hogy ebből bárki bármikor kiléphet, és a másiknak nem kell megmagyarázni, hogy miért. Maga a dal volt a lényeg. Manapság ez az, ami nekem nagyon hiányzik, miközben imidzseket teremtünk, a külsőségekbe kapaszkodunk rendkívüli módon.”

Az előadás tisztelgés a 20. század egyik legfontosabb magyar szellemi párosa előtt. Vendégszerepelt már különböző erdélyi és határon túli városokban, mint például Kézdivásárhelyen, Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Székelyudvarhelyen és Kisvárdán, Tiszaújvárosban és Budapesten is.

(fotó Barabás Zsolt)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.