Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

a butak versenye cimborak babszinhazA Benedek Elek-emlékév programjaihoz kapcsolódva, gyermeknap alkalmából, nagy szeretettel indítja útjára A buták versenye című legújabb előadását a Cimborák Bábszínház.

A Benedek Elek meséi alapján készült játékot június 1-jén, 17 órától tekintheti meg a 6 éven felüli gyermekközönség, és az őket elkísérő nyitott lelkületű felnőttek.

A bemutató előadásra a Kamarateremben kerül sor, a belépés díjtalan. A korlátozott helyekre való tekintettel, kérjük mielőbb jelezni részvételi szándékukat a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámon.

Az előadásról:
Hej, bizony, az okos embert nem a kakukk tojja! Sem az okos férfit, sem az okos asszonykát. S őket együtt, okosan s kedvesen, ó, be ritkán lehet látni! Több a bolond, mint fán a levél. Tele a világ szellős agyúakkal, akik csak úgy tesznek mintha tudnának valamit, mintha mondanának valamit, de mégsem. Vajon, mi teszi a buta embert? Vajon, hol lakik a butaság természete? A beszűkült tekintetben? A nagyakaratú elmében? Esetleg a megkérgesedett lelkületben? Játékunkban félrecsavarodott családok életébe tekinthetünk be. Ezek az emberek és asszonyok talán ismerősek. Mindennapi figurák ők, akik megrekedtek egy ponton, de ha elég erős bennük a belátás, éppen ez a pillanat lesz a lehetőség arra, hogy újra és újra egybeszerveződjön életükben a rend.
A Cimborák Bábszínház legújabb előadása is a népmesei szellemi hagyományból merítkezik. Benedek Elek meséiből készült játékunkat hat éves kortól ajánljuk, az örök kortalanoknak, azzal az óvott szándékkal, hogy jó lenne odafigyelni a cselekedeteinkre, mielőtt a mindennapi butaságaink életté nem sűrűsödnek.

Játsszák: D. Gulácsi Zsuzsanna, Nagy Lázár József, Páll Gecse Ákos, Vincze Tímea
Dramaturg: Prezsmer Boglárka
Díszlettervező: Golicza Előd
Maszk, báb- és kellékek: Zayzon Ádám
Dalszerző: D. Gulácsi Zsuzsanna
Szakmai konzulens: Péter Orsolya
Hangeffektek: Szanday Csongor
Technikusok: Szanday Csongor, Péter Előd, Nagy Nándor Zoltán
Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika
Rendező: Dávid Péter

A bábszínház fenntartója: Sepsiszentgyörgy Megyei Jogú Város Tanácsa

A bemutatót követően, az előadást szervezett közönségnek 2019. június 3-a és 7-e között, 10 és 12 órától, valamint június 11-én, 12 órától és június 12-én, 10 és 12 órától játszák.

Helyszín a Kamaraterem. Az osztályok, csoportok részvételi szándékát kérjük jelezni a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra.

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.