Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Kerekesek – filmbemutató és közönségtalálkozó2019. június 11-én, kedden este 18 óra 30 perctől kerül bemutatásra Kinda István néprajzkutató és Vargyasi Levente filmes szakember Kerekesek című dokumentumfilmje a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban.

A néprajzi dokumentumfilm főszereplője Gál József, a község egyetlen, még aktív kerekes mestere. A filmben szereplő Bende Tibor kovács is az utolsók közt van Zabolán, aki még fel tud vasalni egy fából készült szekérkereket.

Józsi bácsi a szakmát legény korában, inasként tanulta egy hilibi mesternél. Foglalkozását 80. életévén túl is értékes szakmai örökségként és tisztességes megélhetési lehetőségként emlegeti, gondolatait folyamatosan áthatja a szakma dicső múltja iránti nosztalgia.

Dr. Kinda István néprajzkutató és Vargyasi Levente fotográfus, filmes szakember ritka, eltűnőben lévő székelyföldi mesterségek filmes dokumentálását végzik. Az alkotópáros filmjei sajátos kordokumentumok, veszélyeztetett foglalkozások és életvilágok megörökítései.

Jelen film Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ megbízásából készült.

A belépés díjtalan. (A helyek száma korlátozott, helyjegyet a Művész Mozi pénztáránál vagy a 0787 526 102 telefonszámon lehet foglalni.)

A bemutatót követően kötetlen beszélgetésre kerül sor az alkotókkal!

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.