Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

XIV. Perkő – Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek TalálkozójaA Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a kézdiszentléleki Polgármesteri Hivatal közös szervezésében idén június 15-én, immáron tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Perkő – Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója a Kézdiszentlélek fölötti szent hegyen.

A találkozó kiemelt célja a nemzeti öntudat erősítése, a sokszínű magyar néptáncörökség bemutatása és továbbadása. A gyerekcentrikus rendezvény lehetőséget teremt tapasztalatcserére, kapcsolatteremtésre is, seregszemleként szolgálva igyekszik pontos képet mutatni az erdélyi néptáncegyüttesek jelenlegi helyzetéről.

A már hagyományossá vált találkozón hat megyéből (Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Bákó és Szeben), 48 néptáncegyüttes több mint ezerháromszáz tagja ropja majd a táncot. Az eseményt a Cimborák Bábszínház A buták versenye című mesejátéka nyitja, majd 11 óra és 19:20 között a tánccsoportok bemutatkozására kerül sor. 19:30-tól a budapesti Üsztürü zenekar népzenei koncertje alapozza meg a hangulatot a 20:30-kor kezdődő szabadtéri táncházhoz.

Az egésznapos rendezvényen kirakodóvásárral, kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal, barantabemutatóval, Perkő - mozival és táncházzal várjuk az érdeklődőket.

Perkő, Kézdiszentlélek - fotó © Toró Attila

Perkő, Kézdiszentlélek - fotó © Toró Attila

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.