Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tamási Áron Színház: Sam – fotó Barabás ZsoltA sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház három alkotója is díjazott a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának idei kiadásán.

Erdei Gábor kapta az Emberi Erőforrások Minisztériumának Díját a Sam, avagy felkészülés a családi életre című előadás tizenhárom éves kamaszának szerepében nyújtott rendkívüli alakításért; a legígéretesebb tehetségnek járó Teplánszky-díjjal Bocsárdi Magort illették a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Három nővér és a Tamási Áron Színház Sam, avagy felkészülés a családi életre című előadások zenéjéért; a Marosvásárhelyi Egyetem színészhallgatói a Tamási Áron Színházzal koprodukcióban készült Sam, avagy felkészülés a családi életre című előadásért, közülük pedig Korodi Janka a legkifejezőbb színpadi mozgásért kapott elismerést.

Június 21 és 29 között 31. alkalommal került megrendezésre a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja. A színházi szemlén idén újdonságnak számított, hogy három helyszínen játszották az előadásokat: a kisvárdai Művészetek Házában, a Bagolyvárban és a zsinagógában. A szervezők elmondták, hogy a produkciók elosztása a terekben jól meghatározott koncepciót követ: a közkedvelt, szórakoztató előadásokat a Bagolyvárban, a kísérleti jellegű, stúdióelőadásokat a Művészetek Házában, illetve a színházzá alakított zsinagógában tekinthette meg a közönség.

Bóta Gábor így írt a Tamási Áron Színház Sam, avagy felkészülés a családi életre kisvárdai előadásáról: „(…) Sam, akinek a neve lengyelül azt jelenti, hogy egyedül, zsákutcából zsákutcába nyargal, mindinkább reményt vesztve, és valljuk be, nincs is sok esélye a reményre. Ez bizony nem a remény színháza. (…) Ez az emberi kínlódások színháza, akkor is, ha sok benne a humor, de ez közel sem búfelejtő, hanem lényegláttató.”

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.