Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Adománygyűjtő akció Hans HedrichnekA Háromszéki Közösségi Alapítvány 2019. augusztus 14-16. között adománygyűjtési akciót szervez Hans Hedrichnek. A közösség adományait az Erzsébet parkban, a gróf Mikó Imre szobránál felállított asztalnál várják, naponta 11-17 óra között.

Évekkel ezelőtt a Schweighofer faüzem betelepülése kapcsán civil mozgalom indult az erdők védelméért. Ennek keretében több civil per is indult az üzem létrehozásának és beüzemelésének jogi szabálytalanságaival szemben. Az ötből négy pert elveszítettek a civilek (egy még folyamatban van).

Schweighofer Bécsben pert indított a civil mozgalomhoz nevét adó Hans Hedrich ellen és több ezer eurós büntetést róttak ki az aktivistára. A HKA civil összefogásra ösztönöz és adománygyűjtést szervez az aktivista megsegítésére.


Közönségtalálkozó Hans Hedrich környezetvédelmi aktivistávalKözönségtalálkozó Hans Hedrich környezetvédelmi aktivistával
A rétyi faüzem beindításával kapcsolatos civil mozgalomról, küzdelmekről, sikerekről és akadályokról, civil perekről beszélgetünk.

Helyszín: IndiVino borozó | Időpont: augusztus 14., szerda, 17:00 óra

 

További adományokat az alábbi számlákra várják,
miután a Neuer Weg egyesület és a Hans Hedrich bankszámláját már korábban zároltatta a Holzindustrie Schweighofer:

Számlatulajdonos: Szapanyos Árpád
IBAN (lej): RO95OTPV320000277194RO02
IBAN (euró): RO52OTPV320000277194EU02
BANK: OTP BANK ROMANIA
​​​​​​​SWIFT/BIC: OTPVROBU

 

Nincs egyedül, EGYÜTT vagyunk!
Hans kiállt a székelyföldi erdőkért, most mi is kiállunk mellette!
Gyűjtsünk össze 2000 euró-t. Büntetésnek szánták, de nekünk a cselekvés szabadságát jelenti!

Sajtótájékoztató és adománygyűjtés:

* * *

A teljesség igénye nélkül felsoroljuk azokat az eseteket, amikor Hans Hedrich személyesen is mellettünk állt a rétyi fenyővágóhíd elleni küzdelemben:

2013. augusztusában, amikor leállíttattuk a rétyi fenyővágóhíd törvénytelenül elkezdett építkezési munkálatait.

2013-ban, amikor  Kovászna Megye Tanácsánál a rétyi fenyővágóhíd dokumentációját tanulmányoztuk át.

2013-tól Hans Hedrichnek is köszönhetjük, hogy a rétyi fenyővágóhíd elleni tiltakozás országos és nemzetközi jellegűvé formálódott:

2014-ben, amikor 177 háromszéki polgárral a közösség érdekeit képviselve, kértük a rétyi fűrészüzem számára kiállított építkezési engedély visszavonását Kovászna Megye Tanácsának vezetőségétől.

2015-ben, amikor a Neuer Weg egyesület szakvizsgálatot készíttetett a rétyi fenyővágóhíd építkezési engedélyének törvényességéről.

2015-ben, amikor leállíttattuk a rétyi fenyővágóhíd engedélyek nélküli elindítását.

2015-ben, amikor Sepsiszentgyörgyön az erdőtarolások és a rétyi fenyővágóhíd ellen tiltakoztunk:

2016-ban, amikor Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen adománygyűjtési akciót indítottunk a rétyi fenyővágóhíd elleni perek folytatásához.

A Hans Hedrich által vezetett Neuer Weg egyesület vállalta azoknak a pereknek az elindítását, amelyektől a rétyi fenyővágóhíd engedélyeinek a visszavonását reméltük.

 

Toró Attila
Sepsiszentgyörgy, 2019. augusztus 12.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.