Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

XIII. Erdélyi Néptánc Antológia gálaműsora - Sepsiszentgyörgy2019. szeptember 7-én, szombaton, 18 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház ad otthont a XIII. Erdélyi Néptánc Antológia gálaműsorának.

A Romániai Magyar Néptánc Egyesület 2007 óta minden évben meghirdetett pályázat alapján válogatja ki a rendezvényen fellépő együtteseket. Az egyesület célja az erdélyi néptáncegyüttesek közösségének építése, fejlődésre való ösztönzése, a bemutatott koreográfiák értékelése, valamint a szakmai segítségnyújtás.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is két kategóriában hirdettek versenyt: felnőtt, illetve gyerek együttesek jelentkezhettek. A szombati gálán a gyermek néptánccsoportok közül a szovátai Sirülők Néptánccsoport, a nyárádszeredai Apró Bekecs Néptáncegyüttes, a temesvári Eszterlánc Néptánccsoport, valamint a sepsiszentgyörgyi Kincskeresők Néptáncegyüttes lép fel. A felnőtt kategóriában nevezettek közül színpadon láthatjuk a sepsiszentgyörgyi Százlábú Néptáncegyüttest, a kászonaltízi Sirülő Néptánccsoportot, a kézdiszentléleki Perkő, a székelyudvarhelyi Serittő, a kolozsvári Ördögtérgye,  a kolozsvári Szarkaláb, valamint a zilahi Terbete Néptáncegyütteseket.

 A gálaest záróakkordjaként 21:30-tól a Tamási Áron Színház előcsarnokában táncházra hívják az érdeklődőket, amelynek házigazdája Kisgyörgy Máté lesz, zenél a Tokos Zenekar és a Folker Együttes.

 A gálaműsor előzményeként - pénteken 16 órától - egy villámcsődülettel (flashmob-al) mutatkoznak be az együttesek Sepsiszentgyörgy központjában, amelyet Négyfaluban, Kézdivásárhelyen, Kézdiszentléleken és Kászonaltízben egy-egy fellépés követ.

 A belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Szervezők: Romániai Magyar Néptánc Egyesület, Kovászna Megyei Művelődési Központ

Villámcsődület

2019. szeptember 6., Sepsiszentgyörgy

A XIII. Erdélyi Néptánc Antológia gálaműsora

2019. szeptember 6., Sepsiszentgyörgy

Táncház

2019. szeptember 6., Sepsiszentgyörgy

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.