Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Berde Mózsa Kör - SepsiszentgyörgyMegkezdődött október 4-én, pénteken a Berde Mózsa kör nyolcadik tanéve Sepsiszentgyörgyön, amely elsősorban a szerény anyagi körülmények között élő, nagycsaládból származó vagy egyéb társadalmi problémával küzdő gyerekek számra nyújt fejlődési lehetőséget. A kör célja továbbra is, hogy a csonka családokban, árván, nehéz körülmények között élő gyerekek lelki örökbefogadása, készségeinek fejlesztése családias környezetben történjen.

Az eddigi évekhez hasonlóan, idén is a tevékenységek között szerepelnek a kézimunka foglalkozások, hagyományőrző játékok, tanulást segítő foglalkozások, társasjátékok, mesés foglalkozások. Ugyanakkor idén is lesz drámapedagógiai foglalkozás az Osonó Színházműhellyel együttműködve, ahol a gyermekek személyiségfejlesztése színházi, drámapedagógiai módszerekkel történik. A múzeumpedagógiai foglalkozás a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérrel közösen történik, ahol a kortás művészeti foglalkozásokkal fejlesztik a gyerekeket. A kulturális programokat egy kreatív irodalomismereti óra egészíti ki.

A programban résztvevő gyerekek a tanulmányi kirándulások alatt különböző kulturális intézményeket látogatnak meg, valamint a két napos Berde Mózsa táborban is részt vesznek.

A kör tevékenységei heti egy alkalommal, délutánonként zajlanak. A foglalkozások időtartama két óra, helyszín a Turulmadár Ifjúsági Iroda (Vasile Goldiș utca, 2. szám, Consic épület, 4. emelet, 48-as kapucsengő).

A Berde Mózsa körre vannak még szabad helyek, érdeklődni és jelentkezni a turuloffice [KUKAC] gmail [PONT] com címen, vagy a 0742148702-es telefonszámon lehet.

Jelentkezési határidő 2019. október 21.

A kör foglalkozásai mindenki számára ingyenesek, a kellékeket az Iroda biztosítja.

A Berde Mózsa kört támogatja a Román Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága.
A tábor támogatója Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.