Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Török Zotán könyvbemutatója a Bod Péter Megyei Könyvtárban Török Zoltán székelyföldi szerző Voltam valaki című könyvének bemutatója lesz 2019. október 25-én, pénteken 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében. A dedikálással egybekötött rendezvényen a kötet kedvezményes áron megvásárolható.

A gyergyócsomafalvi Borsos Miklós Művészetéért Alapítvány gondozásában idén megjelent kötetről, szerzője szavaival:

„A szigetországban sok erdélyi, székely honfitársunk dolgozik – főleg fiatalok –, és nagyon sokan kívánkoznak ott elhelyezkedni. Közel sem fiatalon, ötvenhárom évesen vizsgáztam angol taxisofőr-engedélyre (igen, jobb oldali kormány és british english) majd harmincegy hónapot őfelsége kincstárának adóztam. Előtte gyakran közöltem napi-, hetilapokban így kézenfekvő volt, hogy a nem mindennapi emlékeimet megörökítsem. Többre sikeredett, mint egyszerű memoir. Számos, Egyesült Királysággal kapcsolatos kérdésre válaszoltam a saját tapasztalataim alapján, sokszor párhuzamban azzal, ami idehaza történik.
Végül hazajöttem, a cikksorozatom nyilvánvalóvá tette, hogy előbb vagy utóbb sokan hasonló elhatározásra jutnak. Megfigyelhető a hangulat- és véleményalakulásom, amit minden kényszerű emigráns hasonlóan élhet meg. Több mint harminc darab cikkről van szó, amelyek először a kolozsvári Szabadság hasábjain jelentek meg. Újabb írásokkal és fényképekkel kiegészítve most könyv alakjában bocsájtom az olvasók rendelkezésére. De azóta is sokszor felteszem saját magamnak a kérdést: vajon nem álmodtam mindezt?”

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.