Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Lakatos Mihaly Sulyos ugyek SepsiszentgyorgyLakatos Mihály Súlyos ügyek című tárcanovella-kötetének (Előretolt Helyőrség Íróakadémia, Budapest, 2019) bemutatójára kerül sor 2019. október 23-án, szerdán, 18 órától a sepsiszentgyörgyi Tein Teahouse-ban. A szerzővel Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója beszélget.

A könyv fülszövegéből: „A Székelyföldről elszármazott szerző több mint tíz éven keresztül fáradhatatlanul figyelte a közélet makro- és saját életének mikrotörténéseit (vagy éppen fordítva), és sajátságos, hihetetlenül szellemes stílusában nemcsak reflektált rájuk, hanem irányt szabott nekik és tovább is gondolta őket. (...) Lakatos Mihály tárcáinak jó részében a főhőst Ábelnak hívják, és nem véletlenül. Csavaros eszű okfejtések, egészséges »paraszti« gondolkodás és magával ragadó, kedves humor (ami olykor gyilkos iróniába csap át) jellemzik a szövegeket.”

A szerzőről: Lakatos Mihály (1964, Székelyudvarhely): író, költő, műfordító. A Szegedi Tudományegyetem magyar-francia szakán végzett. 2011-től négy évig vezette a Balassi Intézet – Magyaroszág Kulturális Központjának sepsiszentgyörgyi kirendeltségét. Jelenleg Budapesten él és dolgozik.

Eddig megjelent saját könyvei: Előjáték (novellák, 1995); A ribanc (novellák, 1999); Vizit a gömb túloldalán (színművek, 2002); Etimo apó csodálatos meséi (mesék, 2002, 2012); Bolhaszerenád (versek, 2010). Fordításában adták ki többek között Dan Lungu Cum să uiți o femeie című regényét (Hogyan felejtsünk el egy nőt) és Ioan Groșan Județul Vaslui în NATO című szatírakötetét (Vaslui megye a NATO-ra gyúr).

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.