Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

FLOW3 Nemzetközi Mozgásszínházi FesztiválHarmadik alkalommal rendezik meg Sepsiszentgyörgyön a FLOW Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivált november 13-17. között. A FLOW3 idén is a kortárs tánc-szcéna reprezentatív irányvonalaiból mutat be előadásokat, a fesztivál fő tematikája a letisztultság és a minimalizmus köré épül.

A fesztivál idei kiadásán olyan produkciók lesznek láthatók, amelyek betekintést nyújtanak az aktuális európai tánc- és mozgásszínház különböző irányzataiba. Az öt napos rendezvényen négy meghívott produkcióra, az M Studio legújabb előadására, valamint beszélgetésekre kerül sor a meghívott alkotókkal.

Újdonságnak számít a meghívott produkciók között egy állandó programpont, Josef Nadj Mnémosyne c. fotókiállítás-performansza, melyet több alkalommal lehet majd megtekinteni a fesztivál során. Első alkalommal lép fel Romániában a francia Emanuel Gat Dance, a társulat a SACRE | WORKS c. produkcióval érkezik Sepsiszentgyörgyre. Továbbá látható lesz a Góbi Dance Company Volitant c. szóló produkciója illetve a Közép-Európa Táncszínház Special Society c. táncdarabja, mely a szlovák alkotó, Anton Lachky koreográfiájában készült.

mst s2 0916wA fesztivált az M Studio jelenleg készülő új produkciója, a Variations: Nr.1 nyitja meg november 13-án, 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. A produkció koreográfusa Ermira Goro, a brit DV8 Physical Theatre táncosa, akit 2017-ben, a FLOW2 keretében láthattak a résztvevők a Dandelion (Onassis Cultural Center) c. előadásban. Az alkotó koreográfusként tér vissza Sepsiszentgyörgyre, a Variations: Nr.1 önmagunk és a másik hiteles megismerését, az őszinte kapcsolatteremtés lehetőségeit kutatja a tánc és a fizikai színház nyelvén. Az előadás a jelentésadás gesztusát, az önmagunkról és egymásról alkotott benyomásaink, megfigyeléseink és a „jelenben létezés” formáit vizsgálja. Az előadás bemutatójára 2019. október 30-án, 19 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdióban.

JOSEF NADJNovember 14-én, 15-én valamint 16-án, összesen 7 alkalommal lesz látogatható Josef Nadj rendhagyó kiállítás-perfomansza, a Mnémosyne. Az alkotó életében a színházi és koreográfiai munkái mellett a képzőművészet és fotográfia is intenzíven jelen van. Harminc évvel első előadásának bemutatója után Josef Nadj egy globális darabot alkot meg - egy fényképészeti kiállítás által körbeölelt fekete dobozt, amelyben közönségével közeli távolságban, színészként, táncosként és előadóművészként van jelen. Személyes tisztelgés Aby Warburg német művészettörténész Atlas c. befejezetlen projektjének, a Mnémosyne maga a teljesség - installáció, előadás és kiállítás egyidőben. A kiállítás-performansz a Tamási Áron Színház Kamaratermében lesz látható.

GOBI DANCE COMPANYNovember 15-én 20 órától a Góbi Dance Company Volitant c. szóló produkciója tekinthető meg a Háromszék Táncstúdióban. A ’már nem itt’ és a ’még nem ott’ köztes állapotának – a tiszta tánc eleven közegének – ad teret Góbi Rita szólóelőadása, amely az átmenetek és a metamorfózisok világába kalauzol. A Volitant felkerült az Aerowaves Twenty18 legjobb 20 európai kortárstánc előadásainak listájára valamint számos díjjal jutalmazták. Góbi Rita a független magyar táncélet különleges színfoltja, alkotásait a precízen kidolgozott koreográfia és a minimalizmus jellemzi. Stílusjegyei sajátosságairól már kaphatott ízelítőt a helyi közönség, hiszen ő jegyzi az M Studio Sírunk, nevetünk c. előadásának koreográfiáját, amely a 2019/2020-as évad első bemutatója volt.

CENTRAL EUROPE DANCE THEATRENovember 16-án ugyancsak 20 órától a Közép-Európa Táncszínház lép színpadra, Special Society c. táncdarabukkal. Az előadás koreográfusa Anton Lachky, az Akram Khan Company táncosa, valamint az Anton Lachky Company alapítója. A termékeny alkotó közel tizenöt produkciót jegyzett az elmúlt tíz évben Európától egészen az Egyesült Államokig.

Az előadásban egy különleges társaság szürrealisztikus képei peregnek le előttünk, miközben az álom és a képzelet birodalmába lépünk. Anton Lachky átlépi határainkat, megnyitja érzékeinket, és olyan utazásra csábít, amilyenben ezelőtt még sosem volt részünk. A produkcióra a Háromszék Táncstúdióban kerül sor.

EMANUEL GAT DANCEA fesztivál záróakkordjaként, november 17-én egy különleges produkcióval készülnek a szervezők. A francia Emanuel Gat Dance első alkalommal érkezik Romániába, a társulat alapítója az izraeli Emanuel Gat táncos, koreográfus, aki számos nemzetközi díjjal és szakmai elismeréssel a zsebében, korunk egyik meghatározó táncművésze. A SACRE | WORKS c. elődás négy különálló koreográfiát foglal magába, a SACRE három nő és két férfi számára készített darab, amely Sztravinszkij ismert zeneművén, a Tavaszi áldozaton alapszik és dekonstruálja a kubai salsa tánc mechanikáját, mozgásvilágát. A WORKS öt előadó egyediségét, virtuozitását, merészségét és emberségét ünnepli: öt táncos, három rövid koreográfiában, különböző felállásban és zenei környezetben az idejét múlt hierarchiák lebontására tesz kísérletet.
Az előadás a Tamási Áron Színház nagytermében tekinthető meg.

 

Program:

 

2019. november 13., szerda

19 óra – Variations: Nr.1 | M Studio
Koreográfus: Ermira Goro
Helyszín: Háromszék Táncstúdió | *Időtartam: 1 óra

2019. november 14., csütörtök

18 | 19:30 | 21 óra – Mnémosyne
Előadó, koncepció: Josef Nadj
Helyszín: Kamaraterem | *Időtartam: 20 perc

2019. november 15., péntek

16 | 19 óra – Mnémosyne
Előadó, koncepció: Josef Nadj
Helyszín: Kamaraterem | *Időtartam: 20 perc

20 óra – Volitant | Góbi Dance Company
Koreográfus: Góbi Rita
Helyszín: Háromszék Táncstúdió | *Időtartam: 37 perc

2019. november 16., szombat

16 | 19 óra – Mnémosyne
Előadó, koncepció: Josef Nadj
Helyszín: Kamaraterem | *Időtartam: 20 perc

20 óra – Special Society | Central Europe Dance Theatre
Koreográfus: Anton Lachky
Helyszín: Háromszék Táncstúdió | *Időtartam: 30 perc

2019.  november 17., vasárnap

19 óra – SACRE / WORKS | Emanuel Gat Dance
Koreográfus: Emanuel Gat
Helyszín: Tamási Áron Színház – Nagyterem | *Időtartam: 75 perc egy szünettel

 

A fesztivál létrejöttét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, a Bethlen Gábor Alap, a Bukaresti Francia Intézet, az UNITER (Román Színházi Szövetség) valamint a Communitas Alapítvány támogatják.

Médiapartnerek: Háromszék Napilap, Székely Hírmondó, Sepsiszentgyorgy.Info, Játéktér, TVR Târgu Mureș, Erdély TV, Transindex, Radio România Cultural, Marosvásárhelyi Rádió, Friss Fm, Sepsi Rádió, Sláger Rádió.

További partnerek: Háromszék Táncegyüttes, MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér, Kobak Design

Jegyek már kaphatók Sepsiszentgyörgyön a Központi Jegyirodában valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon.
A teljes árú jegy 25 lej, a kedvezményes jegy 15 lej (szakmai, nyugdíjas és diák) és a Josef Nadj produkcióra 20 lejes állójegyek is kaphatók.
További információk, részletek az M Studio honlapján (www.m-studio.ro), facebook oldalán (facebook/M STUDIO ) és instagram oldalán (instagram/mstudiotheatre) érhetők el.

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.