Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Spanyol Filmnapok a sepsiszentgyörgyi Művész MozibanA sepsiszentgyörgyi Művész Mozi is részese lesz a 2019-es Spanyol Filmnapoknak. Az érdeklődők november 1. és 7. között válogathatnak az eseménysorozat színes programkínálatából. Női nézőpontok, utazások és kalandozások, kényes etikai kérdések, családi dráma és természetesen igazi spanyol zene és humor jellemzik a 2019-es sepsiszentgyörgyi Spanyol Filmnapok kínálatát, amelyben ezúttal összesen hat alkotás szerepel. A filmnapok keretében mások mellett olyan sztárokat láthatunk viszont a mozivásznon, mint Penelopé Cruz (Fájdalom és dícsőség), Antonio Banderas (A bőr, amelyben élek) vagy Cecilia Roth (Szeretők, utazók).


A felsorolt filmek mindegyike Pedro Almodovar 70 éves születésnapja alkalmából kerül vetítésre. Almodóvar, a filmművészet élő legendája a Júlia című huszadik nagyjátékfilmjében ismét női sorsokról mesél, ahogy tette azt többek között a Mindent anyámról vagy az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című remekműveiben. A Julieta című film, a The Guardian és a New kritikusa szerint a spanyol rendező legjobb munkája az elmúlt tíz évben. Tavaly ez volt a Spanyol Filmakadémia Oscar-nevezettje a legjobb idegen nyelvű film díjáért. A forgatókönyvet Almodóvar az irodalmi Nobel-díjas Alice Munro elbeszélései alapján írta.

A Spanyol Filmnapok keretében más filmek is szerepelnek mint például a Paradise Hills című fantasy, ahol egy rejtélyes bentlakásos iskola pontosan úgy reformálja meg a lázadó tiniket, ahogyan azt környezetük szája íze elvárja. A rendszerben, Rodrigo Sorogoyen fergeteges politikai thrillerjében a spanyol elitet úgy mutatja be, ahogyan még sosem láthattuk: a korrupciós ügyek obligát figurái úgy kelnek életre, hogy egyes párhuzamok láttán a vér megfagy az ereinkben. Spanyolország ünnepelt sztárszínésze - Antonio de la Torre parádés alakítása, Alberto del Campo dinamikus vágói munkája, valamint Olivier Arson pulzáló elektropop zenéje nem csupán egy sodró lendületű krimit eredményezett, de egy szédítő karikatúrát is a korrupció természetrajzáról. A filmet nem csak Spanyolországban tartják nagyra (az idei Goya gála egyik fő nyertese 7 díjjal,) de a LUX-díj döntőseként is esélyes.

A filmeket román felirattal vetítítik.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.