Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A Periférián Alapítvány, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a MNLSZSZB Megyei Levéltára, a Jósa András Múzeum pályázatot hirdet középiskolai diákoknak és felsőoktatási hallgatóknak Mit jelent nekem Trianon? címmel

A középiskolai diákok maximum 4 (négy) gépelt oldalnyi terjedelemben fejtsék ki, hogy rokonaik, barátaik, esetleg településük lakói 1920-ban, vagy az elmúlt években hogyan emlékeztek a Magyar Királyság 1920. június 4-én történt megcsonkítására. A pályázat kiíróit érdekli az is, hogy a pályázó miként viszonyul történelmünknek ehhez a Mohácsnál, Buda elfoglalásánál, az 1849-es világosi fegyverletételnél is súlyosabb tragédiájához.

A felsőoktatási intézmények hallgatói – Trianonhoz való viszonyulásuk mellett – a számukra biztosított 8-9 (nyolc-kilenc) oldalnyi terjedelemben fejtsék ki azt is, hogy kit vagy kiket tartanak felelősnek a tragédia bekövetkeztéért.

Pályadíjak:
A középiskolai tanulóknak:
I. díj – 10.000.(Tízezer Ft)
II. díj – 7.000.(Hétezer Ft)
III. díj – 5.000.(Ötezer Ft)

Felsőoktatási intézmények hallgatóinak:
I. díj – 30.000.- (Harmincezer Ft)
II. díj – 20.000.- (Húszezer Ft)
III. díj – 10.000.- (Tízezer Ft)

A pályamunkák beküldési határideje 2020. január 31.
A pályamunkát kinyomtatva és elektronikus változatban is kérjük.
Postacím: Periférián Alapítvány, 4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 21.
E-mail:

A pályáztatók fenntartják a jogukat, hogy a sikeres pályamunkákat megjelentessék. Arra is, hogy ha megfelelő színvonalú esszék, tanulmányok nem érkeznek, eltekintsenek a díjazástól; mint arra is, hogy ha több kiváló vagy azonos értékű dolgozat érkezik, egy-egy kategória díját több dolgozatnak is odaítéljék.
Nyíregyháza, 2019. október 15.

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.