Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Magyar költők a szerelemről: dr. Reisinger János előadása SepsiszentgyörgyönA nyári szünet után, októbertől folytatódik dr. Reisinger János művészet- és irodalomtörténész Világszem: a magyar költészet dicsérete című, sepsiszentgyörgyi irodalmi kitekintőinek sora. Az előadások helyszíne továbbra is a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron terme.

Előadásaiban ezúttal is a magyar költészet fontos vetületeire és alkotóira nyújt versmondással, verselemzésekkel tarkított rálátást. Miután októberben jeles, ismert magyar költőknek az önismeretről írt versei képezték a témát, novemberben a szerelemről szóló lírai alkotások lesznek a középpontban.

Szeretettel várunk tehát minden érdeklődőt 2019. november 7-én, csütörtökön, 18 órára, könyvtárunk Gábor Áron termébe, a Világszem-sorozat második őszi előadására, amelynek címe és témája: Magyar költők a szerelemről – Csokonai Vitéz Mihály, József Attila, Petőfi Sándor, Pilinszky János, Vörösmarty Mihály.

Az előadóról bővebben:  Dr. Reisinger János magyarországi irodalomtörténész, az irodalomtudomány kandidátusa (MTA), 35 éve tart ismeretterjesztő előadásokat a Kárpát-medence különböző településein, bemutatva a magyar költészet és képzőművészet legjelesebb darabjait vagy kellőképpen nem méltányolt alkotásait. Előadásai tíz éve szerepelnek rendszeresen a Duna TV műsorán, a www.bibliacentrum.hu honlapról több száz előadásaingyenesen letölthető.

Előadásai után szívesen válaszol a közönség kérdéseire, illetve dedikálja azok tárgyához tartozó könyveit.

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.