Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Könyvbemutató - Nagy Lóránt: A nyakleves antológiája „A focisták közt a legjobb gitáros, a gitárosok közt a legjobb focista és az egyetlen csíki író, aki a tizenhatosról magasan rúgja be a labdát a kapuba, miközben kristálytisztán énekel” – összegzi önmeghatározását Nagy Lóránt, akinek A nyakleves antológiája című könyvét (Tipographic, Csíkszerereda, 2019) Sepsiszentgyörgyön 2019. november 21-én, csütörtökön 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében mutatják be.

Az esten klasszikusgitár-játékkal is közreműködő szerző beszélgetőtársa Nagy Péter.

Az 1970-80-as évek hangulatát, életérzését és -közegét, jellegzetes hazai gyermek-, kamasz- és diákkorát huszonhat fordulatos, keserédes, (ön)ironikus történetben felidéző könyv szövegeinek mindegyikében elcsattan legalább egy pofon – innen a kötetcím.
A Facebook-bejegyzések nyomán kötetté alakult írásokban természetesen nem csupán nyaklevesek szerepelnek, hanem más, a fiatal évek iránti nosztalgia mentén fájóan is bájos, maradandó témák, amelyek meghatározták a rendszerváltás előtt több nemzedék létét.

Nagy Lóránt 1968-ban született Csíkszeredában, az ottani Nagy István Művészeti Líceum klasszikus gitár tanára, két kislány édesapja. Ez az első kötete.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.