Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Az austerlitzi csata emlékére 1933 óta tartanak rendezvényeket Slavkovban. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár vendége lesz dr. Csikány Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem főmunkatársa, hadtörténész. A történelmi eseményekben gazdag európai hadművészet (1789–1918) kiváló ismerőjeként tart előadást 2019. november 22-én, pénteken 18 órától, Székely határőrök a napóleoni háborúkban címmel.

Napóleon katonai sikerei kétségtelenek. Életútjának feldolgozása számos formában örökítette meg a franciák császárának sikerét, de arról, hogy hogyan is találkozhatott az évszázad hadászati zsenije a jóval odébb élő székely határőrökkel, kevesebb információ, adatközlés lelhető fel. A szervező könyvtár Gábor Áron termében a jeles előadó, levéltári kutatásainak köszönhetően, erre vonatkozó, korabeli forrásokra is rávilágít.

Dr. Csikány Tamás főbb kutatási területei a 19. századi vár- és erődítményrendszer és az 1848–1849-es magyar szabadságharc hadművészete is.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.