Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Petőfi Sándor Kerényi Frigyeshez írt Úti levelei Csadi Zoltán színművész előadásában – 19. századi „road show”Csadi Zoltán Útirajzok címet viselő előadása a magyar kultúra és az 1848-as szabadságharc egyik központi alakjának, Petőfi Sándornak magyarországi és erdélyi „vándorlásait”, utazásait mutatja be. A felvidéki származású magyar színész, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazgató-helyettesének egyszemélyes darabjában más színben tűnik fel nemzetünk költője: forradalmár mivolta helyett a saját útját és önmagát kereső 24 éves fiatal alakja és személyisége elevenedik meg előttünk.

„Petőfi mindössze 24 éves volt, amikor megírta útirajzait. A fiatal és szabad lelkű költő írásában rengeteg humorral és szeretettel beszél vándorszínész éveiről, útitársairól, a városokról, amelyeket bejár, az emberekről, akiket útja során megismer. Meglepő őszinteséggel mond véleményt kortársairól és vall érzelmeiről.” – mondja az előadó.

A 19. századi humoros és szórakoztató „road show” modern környezetbe való áthelyezése értékőrző és közösségépítő jelleggel bír. Az előadás célja a költő emberibb és már-már kortársnak tekinthető személyiségjegyeinek bemutatása a fiatalabb generáció számára, nemzetünk nagy klasszikusának modern környezetbe való elhelyezése által.

Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezésében november 27-29. között három helyszínen: Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán és Baróton, összesen öt előadásban ismerhetik meg a középiskolások, illetve a műkedvelő érdeklődők Nemzetünk költőjének eme kevésbé ismert arcát.

Helyszínek és időpontok:

Barót
Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont, 2019. november 27. (szerda), 13 óra

Kovászna
Művelődési Központ, 2019. november 28. (csütörtök), 13 óra
Kovászna Városi Művelődési Ház - Ignácz Rózsa terme, 2019. november 28 (csütörtök), 18 óra

Sepsiszentgyörgy
Székely Mikó Kollégium, díszterem, 2019. november 29. (péntek), 10:30-tól és 12:30 tól

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.