Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

02 ahogy osono szinhazmuhely2019. november 24. és december 2. között öt településen, Andódon, Dunaszerdahelyen, Torontáltordán, Magyarszentmihályon és Zentán kerül bemutatásra a többszörösen díjazott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadás, amelyet minden esetben közönségtalálkozó követ.

Az Osonó már több alkalommal járt Felvidéken és Vajdaságban, hiszen a társulat missziójához hozzátartozik a szórványban, illetve a más országokban élő magyar közösségek felkeresése. A Bethlen Gábor Alap támogatásával létrejövő turné célja, hogy a színházi élmény és a dramatikus módszerekre alapuló előadás utáni foglalkozások kapcsán a két térség magyar fiataljai és közössége közötti összetartozást és kapcsolódást erősítse. Az előadás a közép-kelet-európai térségre jellemző nehézségeket közelíti meg és párbeszédet kezdeményez róluk.

A Fazakas Misi által rendezett előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. A produkció eddig több mint 560. alkalommal került bemutatásra 3 kontinens 24 országának 180 településén.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Fazakas Hunor, László Fruzsina, Póra Jácinta, Basa Ádám
Technikus: Csiszer Bence
Rendező: Fazakas Misi

A turné programja:

  • November 24, 18 óra: Andód, Művelődési Ház
  • November 25, 11 óra: Dunaszerdahely, Csaplár Benedek VMK
  • November 30, 18 óra: Torontáltorda, Művelődési Ház
  • December 1, 18 óra: Magyarszentmihály, Művelődési Ház
  • December 2, 11 óra: Zenta, Zentai Gimnázium

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.