Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

BookMegállók Sepsiszentgyörgy köztereinÚjabb tenniakarási bizonylattétel a Diákok Évében

A pulzArt7 alatt zajlott Silent Poetry sikerén felbuzdulva egy újabb csapat fiatal vágott bele saját ötletének megvalósításába. A BookMegálló elnevezésű kezdeményezés ötletgazdája a basement csapata, amely vegyesen Mikeses és Mikós líceumistákból áll. A Silent Poetryhez hasonlóan ezt az ötletet is a Háromszéki Diáknapok előselejtezőjére nyújtották be.  

A BookMegálló elsősorban egy, az olvasást mint élményt népszerűsíteni hivatott projekt. December közepétől a város Főterén és különböző buszmegállókban szabadtéri könyvespolcok állnak majd, amelyekről bárki szabadon elemelheti az olvasnivalókat, valamint (cserébe) az otthon már feleslegessé vált könyveivel gazdagíthatja azokat, ezáltal örömet szerezve a polcok iránt ugyanúgy érdeklődő embertársainak. Az ünnepek közeledtével talán pont egy otthon kallódó könyv lesz az, ami apró örömöt csempészhet egy éppen arra rászoruló szívébe, vagy mosolyt csalna egy kisgyerek arcára. 

A kezdeményezés lehetővé teszi a mindennapi rohanásból való kiszakadást egy könyv fellapozásával, ezáltal értékkel töltve meg azt a pár percet, amit buszra, vagy egy másik személyre való várakozással, vagy épp a közösségi oldalakon való céltalan görgetéssel töltene.  Ezek a bármikor elérhető, ingyenes, szabadtéri könyvtárak az olvasás népszerűsítése révén igyekeznek nevelő jelleggel hatni városunk lakosságára, valamint ezzel egyidőben közösségi élményt is nyújtani.

A könyves szekrények kihelyezését egy könyvgyűjtés előzi meg, amely során különböző gyűjtőpontokon várják a könyvadományokat, hogy később ezek felkerülhessenek a polcokra. Ha bárki keresgélni kezd, akkor biztosan talál otthon olyan olvasnivalót, amelyre már nincs szüksége. Ezeket a könyveket november 26. és december 8. között a következő helyszínek bármelyikén leadhatja: Szimpla, Tein, Zamat, Színház Büfé, Mikes Kelemen Elméleti Líceum, Székely Mikó Kollégium, Református Kollégium, Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola, Puskás Tivadar Szakközépiskola, Mihai Viteazul Főgimnázium, Plugor Sándor Művészeti Líceum, Szemerjai Templom, Református Vártemplom, Evangélikus Templom, Unitárius Templom, Kónya Ádám Művelődési Ház, Városimázs Iroda.

A projektet kiötlő fiatalok minden városlakót arra buzdítanak, hogy adományozzák oda feleslegessé vált könyveiket, majd a BookMegállókban keressenek új és izgalmas olvasnivalót helyettük.

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.