Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Advent - Sepsiszentgyörgy 2017Idén tizedik alkalommal tartunk ünnepi gyertyagyújtást a főtéri óriás adventi koszorúnál. A szervezők idén is forró teával és mézeskaláccsal várják mindazokat, akik részt szeretnének venni Sepsiszentgyörgy közös adventi ünnepén. A helyszínen és az előkészületekben kilenc fős önkéntes diákcsapat segíti a szervezők munkáját.

Az ünnepség a Plugor Sándor Művészeti Líceum I-IV. osztályos diákjainak kórusa, a DoReMi műsorával kezdődik, vezényel Sebestyén Lázár Enikő, gitáron kísér Orbán Ferenc. Márkus András plébános áldását követően Antal Árpád András polgármester osztja meg ünnepi gondolatait, majd meggyújtja az első gyertyát, eközben a Laudate Kamarakórust hallhatjuk Lőfi Gellért Attila vezénylésével. Az egybegyűltek a Plugor Sándor Művészeti Líceum X. osztályos tanulójától, Oláh Badi Cintiától bukovinai népdalt hallhatnak, felkészítő tanár Babos Margit, melyet a líceum kórusa, az Andantino követ Mihály Imola vezénylésével. Az estet Sebestyén Lázár Regina zongora előadása zárja, felkészítő tanár: Kőmíves Bokor Zsuzsa.

Az óriás adventi koszorú dekorációját Bagoly Zsuzsa (monogram wedding&events) helyi tervező koncepciója alapján a Multi Nr. helyi vállalkozás részéről Borbáth-Szőcs István és munkatársai kivitelezték. Akárcsak 2017-ben, idén is hófehér, mesebeli város – kis házikókkal, templommal – díszíti a fenyőkoszorút, amelyet a hagyományokhoz híven a városi kertészet munkatársai fonnak és díszítenek fel a Városimázs Irodával közösen. A láng folyamatos újragyújtásáról, egészen karácsonyig, a polgármesteri hivatal munkatársa, Bajzáth Csaba, illetve a Helyi Rendőrség munkatársai gondoskodnak.

Eközben megkezdődtek az előkészületek a városi díszkivilágítás felszerelésére, beüzemelésére is, hiszen a hagyomány szerint advent első vasárnapján a téli ünnepi fények is felkapcsolódnak Sepsiszentgyörgyön, mintegy 700 díszelem fog világítani a város utcáin, terein, parkjában.

Önkéntesek: Bernád Noémi, Benő Kata, Dancs Ádám, Karda Zorka, Papp Nimród, Sikó-Barabási Zselyke, Szakács Szilárd, Tóth Izolda, Virág Anna
Szervezők: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kónya Ádám Művelődési Ház

December 1. - Advent első vasárnapja

Program 19:30-20:20
Sepsiszentgyörgy Főtere

  • A Plugor Sándor Művészeti Líceum I-IV. osztályos diákjainak kórusa: DoReMi kicsinyek kórusa. Vezényel: Sebestyén Lázár Enikő, gitáron kísér: Orbán Ferenc.
  • Márkus András plébános  megáldja a koszorút
  • Antal Árpád András polgármester ünnepi beszéde és az első gyertya meggyújtása
  • Laudate kamarakórus. Vezényel: Lőfi Gellért Attila.
  • A Plugor Sándor Művészeti Líceum X. osztályos tanulója, Oláh Badi Cintia ének előadása, Kelj fel keresztény lélek! - bukovinai népdal, felkészítő tanár: Babos Margit.
  • A Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjainak kórusa: Andantino kórus. Vezényel: Mihály Imola.
  • Sebestyén Lázár Regina zongora előadása: Gyermekkorom Karácsonya, Felkészítő tanár: Kőmíves Bokor Zsuzsa.

 (A Városimázs Iroda közleménye)

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.