Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Slam a SzimplábanA Com’ON Sepsi projekt utolsó eseményeként 2019. november 30-án, szombaton két rendezvénynek ad otthont Sepsiszentgyörgyön a Szimpla: 19 órától Purosz Leonidasz költő mutatja be Egy férfi sosem hagyja félbe című könyvét; 20 órától „magamat kigúnyolom, ha kell, ha nem” címmel kezdődik slam poetry akció. Meghívott: Sárközi Richárd, Pintér Kristóf Signo és Vass Csaba slammer.

A SosemArt kezdeményezés tagjai hirtelen felindulásból úgy döntöttek, mégsem hagyják teljesen kihalni Sepsiszentgyörgyről a slam poetryt. Ehhez a Com'ON Sepsiszentgyörgy projekt nyújtott produktív segítséget, így született a “magamat kigúnyolom, ha kell, ha nem” néven futó akció.

A slam mint öngúny, az önirónia mint önvédelem, a slammer mint kicsinyes, öntelt lúzer - öngúnyoló előadások, melyek a slamet mint felszabadító önerőszakot űzik.
A szervezők ugyanerre a témára Open Micot is hirdetnek!

Meghívottak:
Sárközi Richárd szombathelyi születésű slammer, filozófia szakon végzett a szegedi József Attila Tudományegyetemen. Jelenleg Budapesten él feleségével és két kisgyerekével.
„1980-ban látott meg a napvilág. Rögtön felsírtam, ami később írássá változott. Most idézeteket írok. Ezt is én írtam.” (Magától)

Pintér Kristóf mindenki Signoja, aka DJ HOGYANLETTEMJÓLKERESŐÉRTELMISÉGI ANNAK ELLENÉRE HOGY A TELEPRE SZÜLETTEM jellemzően szórakoztató, autobiografikus, honnan-jöttem-hol-vagyok-most szövegekkel nyűgözi le a közönséget.

Vass Csaba (1995, Szászrégen) jelenleg Kolozsváron él, de néha hazalátogat szülőfalujába, Görgényüvegcsűrre. Öt éve foglalkozik versírással és slam poetryvel. Inkább slammernek, mint költőnek tartja magát, de lehet, hogy igazából egyik sem. Mostanában írt, előadott szövegei szülőfalujában eltöltött gyerekkorát próbálják feldolgozni. Ezeket egyik tanára parasztavantgárd szövegekként definiálta. Csabának ez a megnevezés tetszik, tehát ő parasztavantgárddal foglalkozik, amikor éppen nem a Transindexnél írja a híreket.
„A kultúra ingyenes.” (SosemArt, 2019)

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.