Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Lakossági parkolóhelyek bérbeadása SepsiszentgyörgyönSepsiszentgyörgy Önkormányzata a gépjárművek számának rohamos növekedése következtében kialakult nehézségeket lakossági parkolóhelyek létesítésével és bérbeadásával is igyekszik orvosolni. Mutatjuk hogyan vehet Ön is igénybe lakónegyedi parkolóhelyet.

Sepsiszentgyörgyön a lakossági parkolóhelyek bérbeadását a 2017/16-os helyi tanácshatározat szabályozza. A parkolóhelyek bérbeadása licitálással történik, kivétel a fogyatékkal élő személyek esetében, akik jogosultak a lakóhelyükhöz legközelebb található parkolóhelyre.

Az újonnan létesített lakossági parkolóhelyekről az önkormányzat értesíti a lakóbizottságokat, akik az érintett lépcsőházak lakóit tájékoztatják. Azok a lakók, akik igényt tartanak a meghirdetett parkolóhelyekre a lakónegyedi bizottságokhoz adják le a jelentkezési iratcsomókat, amely az alábbi dokumentumokat tartalmazza: forgalmi engedély, kötelező technikai vizsga, személyi igazolvány másolata, kitöltött igénylési űrlap, valamint a Közpénzügyi Igazgatóságon kiállított adóügyi igazolás és egy 50 lejes díj kifizetéséről szóló bizonylat, az utóbbi is az árverésen való részvétel feltétele.

A beérkezett igénylések feldolgozását követően a lakóbizottságok kifüggesztik a licit időpontját, amely Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának 29-es gyűléstermében zajlik.

Az árverés után a parkolóhelyek lefoglalását jelző sárga fémszerkezetet az önkormányzat szereli fel, ezek karbantartása azonban a bérlő kötelessége.

Egy parkolóhely évi kikiáltási alapára 160 lej+ÁFA (az összeget minden szeptember első munkanapjának euró árfolyama szerint újraszámolják). A résztvevők 15 lejes áremeléssel licitálhatnak egészen addig, amíg egy parkolóhelyre egy igénylő marad. A parkoló bérlése az első árveréstől számított 5 éven belül veszíti el érvényességét, a parkolóhely ekkor újból meghirdetésre kerül.

Az árverésen elsőbbséget élvez az a személy, akinek az állandó lakhelye az adott címre szól, azokkal szemben, akik ideiglenes lakhellyel rendelkeznek, második vagy harmadik parkolóhelyükre licitálnak vagy akik vállalati autót parkolnának az adott helyen.

A lakossági parkolók bérbeadásáról bővebb felvilágosítást személyesen a Polgármesteri Hivatal Helyi Közszállítási Tevékenységet Engedélyező Részlegén, telefonon pedig a 0267313323-as számon nyújtanak.

(Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.