Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Karácsonyi hangverseny - Sepsiszentgyörgy2019. december 14-én, 19 órától a Krisztus Király Katolikus Templom ad otthont a 2019/2020-as Hangversenyévad karácsonyi kiadásának, melyre a sepsiszentgyörgyi és meghívott muzsikusok, illetve a Vox Humana, Pro Musica és a Laudate kamarakórusok egy népszerű de egyben különleges előadással készülnek.

A Hangversenyévad néven ismert szimfonikus zenei rendezvénysorozat évek óta népszerű Sepsiszentgyörgyön, a havonta megrendezett események teltházasak évről évre. December 14-én a sepsiszentgyörgyi és meghívott muzsikusok illetve a Vox Humana, Pro Musica és a Laudate kamarakórusok közösen egy igazán különleges, meghitt  előadást fognak előadni városunkba, az ünnepi hangversenyre ugyanis Johann Sebastian Bach művével örvendeztetik meg a közönséget. Johann Sebastian Bach Karácsonyi oratóriuma a leghíresebb a karácsonyi oratóriumok közül. Ezen kívül azzal is kiválik a többi közül, hogy ez nem egy „szimpla” oratórium, hanem egy kantátaciklus, elsősorban a karácsonyi ünnepnapokra újévre és vízkeresztre  íródott. Az idei évben a közismert nyitókorál mellett megszólal a IV.,V. és VI. tétel, melyet előadnak helybéli és meghívott szólisták: Sebestyén-Lázár Enikő - szoprán, Lővenberger Orsolya - alt (Brassó), Nicolae Simonov - tenor (Bukarest), valamint Lőfi Gellért - basszus. Vezényel: dr.Steffen Marcus Schlandt.

Hangversenyévad - SepsiszentgyörgyDecember 13-án, délelőtt 10 és 12 órától a Leckehangversenyek harmadik felvonása a tánc világába kalauzolja el a gyerekeket. Az eseményen a Georgius és a Csíki Kamarazenekar közös előadásában a Szabad lesz egy táncra? A Strauss dinasztia című mesejátékot tekintheti meg a közönség.

A Hangversenyévadra kaphatóak a bérletek, a teljes árú bérlet 130 lejbe, a kedvezményes pedig 70 lejbe kerül. A rendezvénysorozat koncertjeire jegyeket is lehet váltani, a teljes árú jegy 30 lejbe, a kedvezményes pedig 15 lejbe kerül, a Leckehangversenyekre  pedig a belépő 6 lejbe kerül.

Jegyeket és bérleteket a Kulturális Szervezőirodában lehet kiváltani a Szabadság tér 1. szám alatt, hétfőtől csütörtökig, 9 és 16 óra, pénteken 9 és 13 óra között.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.