Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Szalóki Ági és Bognár Szilvia adventi koncertje SepsiszentgyörgyönA keresztény vallások legszebb ünnepe, a karácsony közeledtével Sepsiszentgyörgy méltó felkészülést tart, az adventi gyetyagyújtástól kezdve, az ünnepi hangversenyen keresztül, a Karácsonyi vásár és annak kulturális programjai mellett egy csodálatos karácsonyváró koncertet is kínál.

Az ünnepre való várakozás egyik különleges részét képezi Szalóki Ági és Bognár Szilvia adventi koncertje, amelyet Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király Katolikus Templomban tartanak december 20-án, pénteken, 19 órától, a Campanella és Eufónia kórusok közreműködésével. 

Műsoruk anyagát a magyar és európai keresztény hagyomány gazdag adventi és karácsonyi zenei repertoárjából válogatták. Elhangzanak magyarországi gregoriánok, karácsonyi népdalok, énekelt imádságok, latin nyelvű énekek a Kájoni kódexből, valamint spanyol, olasz és német régizenei darabok a XIII.–XVII. századból. A dalok a karácsony misztériumát, a közösségteremtést és a hagyományainkat elevenítik meg. A koncert különlegességét képezi, hogy közreműködik a Plugor Sándor Művészeti Líceum két kórusa, a Campanella Gyermekkórus és az Eufónia Ifjúsági Kamarakórus. 

A koncertre jegyek a Kulturális Szervezőirodában kaphatók (Szabadság tér, 1-es szám), felnőttek számára 20 lej, 10 évnél fiatalabb gyerekeknek pedig ingyenes a belépés. 

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.